Obitelj Sertić: Želimo da Gregory igra za Hrvatsku

ZAGREB - Jean Sertić (53) ugodno se iznenadio kad mu je sin Gregory (19) ne tako davno priopćio:



- Želim igrati za zemlju iz koje je moj djed!



rubrike

NOGOMET
više iz
Djed Milan, Jeanov (Ivanov) otac. Gregory (Grga) je dio djetinjstva u Bretigny sur Orgeu, 37 kilometara od Pariza, proveo uz dragog pretka iz Kamenice pokraj Brinja, zarobljenika njemačkih logora tijekom Drugog svjetskog rata, koji se potom skrasio u Le Havreu, upoznao djevojku iz Marseillea, oženio se i dobio Ivana. Odnosno Jeana koji od hrvatskog ne zna ništa, ali zna kamo srce vuče:



- Svi smo za to da Gregory igra za Hrvatsku; i ja, i supruga Silvy, i dvojica starijih sinova, Jerome i Nikola!



O Gregoryju, dakle, da se i ne priča, on je odlučio. Prošlog vikenda u Bordeauxu budući član 'vatrenih' upoznao se s glavnim tajnikom HNS-a Zorislavom Srebrićem, s kojim su kao suradnici bili Ivica Balenović, sudački veteran sa zagrebačkih igrališta, i njegov prijatelj Herve Rousseau, poslovni čovjek iz Francuske koji već 14 godina živi pod Sljemenom. Herve je bio važan i kao prevoditelj, i kao brat Regine, vlasnice restorana u kojem se hrani većina Žirondinaca, sjajnih nogometaša i velikih favorita za naslov državnog prvaka, pišu Sportske novosti.



- Ovu šansu ne smijemo propustiti! - rekao je Sertić nakon kola u kojem je Bordeaux pobijedio goste iz Le Mansa 3-2, a konkurentski Olympique u Marseilleu izgubio od Lyona 1-3. Kad su mu Zagrepčani šapnuli da se čuva sljedeće utakmice, s Monacom, zbog Jerka Leke koji para kao sabljom, reagirao je smiješeći se:



- Neće valjda Hrvat na Hrvata!



Gregory Sertić hrvatsko bi državljanstvo trebao dobiti uskoro, potom počinje bitka HNS-a s komisijama Fife za pravo nastupa. Još boli negativan rasplet “slučaja Cvitanić”. Premda Srebrić puše na hladno, svi vjerujemo da će Sertić proći. To jest doći. Štoviše, obitelj se nada kako ima šanse i za sudjelovanje na SP-u 2010. u Južnoj Africi. Gregory je izvidnicu iz Zagreba uvjerio u izniman potencijal, Laurent Blanc omogućava mu punu slobodu, najviše daje kao desni vezni. Izvrstan trkački, pogotovo tehnički.



- Zorislav je gostovao na lokalnoj televiziji i veličao grad u kojem su Brončani ‘98. u nezaboravnom susretu svladali Rumunjsku 1-0, prije toga, doduše, nebitno stradali od Argentine 0-1 - priča Balenović.

 

- Nije baš godila informacija da Gregoryja u mladu reprezentaciju koja nastupa na glasovitom turniru u Toulounu zove Erick Mombaerts, za nas bi bilo bolje da se ne odazove.



Tijekom boravka u Bordeauxu i dugog druženja Rousseauov šogor Hamed, Iranac koji obožava našu zemlju i naš nogomet, isukao je hrvatsku zastavu s kojom su Sertići rado pozirali. Dakako, i Gregory i Jean dobili su “kockasti” dres. Dečko je nedavno potpisao prvi profesionalni ugovor, do 2012. Tata, tipičan lički bećar, prati ga u stopu, mama i braća žive u Parizu.



SN
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:32