Picigin iz objektiva Pauna Paunovića

SPLIT - Drugi među nama fotografima nisu imali hrabrosti ni kreativnosti da prepoznaju kako se kroz picigin naša mladost može prikazati u najboljem svjetlu, odao je priznanje svom mladom kolegi Paunu Paunoviću (27) predsjednik fotokluba Split Feđa Klarić na otvorenju prve Paunovićeve samostalne izložbe "Picigin" u petak navečer u fotoklubu u Marmontovoj ulici.



Prigodno se Paunova klapa piciginaša svukla u kupaće gaćice i odigrala picigin na suhom u Marmontovoj ulici, zagušenoj posjetiteljima Paunovićeve izložbe, a prvu je lopticu bacio splitski gradonačelnik Zvonimir Puljić. Ozračje Bačvica, rodnog mjesta picigina, preneseno je u Marmontovu ispred fotokluba i pomoću ležaljki za sunčanje.



Izuzetno dobra posjećenost izložbe svjedoči da su Splićani prepoznali talent fotoreportera Jutarnjeg lista, a nazočnost afirmiranih kolega fotoreportera i novinara dala je Paunu i potvrdu struke.



- Samo netko kome je picigin ljubav i infišacija mogao je napraviti ovakve fotgrafije - primijetio je Ćićo Senjanović, poznati splitski piciginaš, novinar i urednik koji je uvodno govorio o Paunu onako kako samo Ćićo zna, da uz salve smijeha i ovacije prisutnih, koji su ga tu i tamo prekinuli u nadahnutom govoru, izmami i pokoju suzu.



Izložba tridesetak crno-bijelih fotografija picigina bit će otvorena do 1. studenoga. Posebnost Paunovićevih fotografija je što su razvijene ručno u fotolaboratoriju iako su snimljene digitalno. Paun Paunović fotografijom se bavi više od deset godina, a fotoreporter je Jutarnjeg lista od prvog dana.    


Duška Čolović
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:41