Prva sapunica sinkronizirana na hrvatski

Velika popularnost neatraktivne, sramežljive, ali dobrodušne djevojke Betty, koja se javnosti prvi put predstavila 1999. godine u kolumbijskoj seriji "Yo soy Betty la fea", ponukala je brojne zemlje da snime svoje verzije te zanimljive priče. Nakon američke verzije koja je nedavno stigla na program HTV-a, a prije hrvatske verzije koja uskoro kreće na RTL-u, Nova TV otkupila je i 3. prosinca počinje s emitiranjem druge meksičke verzije te kolumbijske telenovele koja će se emitirati  svakog radnog dana u popodnevnom terminu. Tako će svaka od tri konkurentske televizije prikazivati različitu verziju priče o problemima ove "ružne ljepotice".



Upravo je to naziv "Ružna ljepotica" (La fea más Bella) serije redatelja Sergia Jime­ne­za ("Skrivena istina"), koja se počela snimati prošle godine i koja se od osta­lih verzija razlikuje po mnogo više elemenata humora, a karakterizacija likova ponekad prelazi čak u karikiranje. Zanimljivo je da je to prva Televisina humoristično-dramska telenovela i kao takva je privukla pozornost odgovornih s Nove TV, koji su je odabrali između petnestak postojećih verzija serije.



Iako se u glavnim ulogama pojavljuju popularna glumica, pjevačica, komičarka i voditeljica meksičkog "Big Brothera" Angélica Vale te glumac i pjevač Jaime Camil, a uz njih i ansambl popularnih meksičkih glumaca poput Angélice Maríe, Joséa Joséa, Sergia Mayera, Elizabeth Álvarez, Luisa Manuele Vile i Patricie Navidad, Nova TV odlučila je seriju sinkronizirati, što je još jedna novost u svijetu sapunica.



Osim toga, prepjev za naslovnu pjesmu "La fea más bella", umjesto Bacilosa i Angélice Vale koji su je izveli u originalu, napravili su Kraljevi ulice. Prva sezona ima stotinjak nastavaka (se­ri­ja se još snima), a priča počinje predstavlja­njem Leticije koja nije ni model, ni manekenka, ali je njezine kvalitete - poput pameti, sim­patičnosti i duhovitosti - čine najatraktiv­nijom ružnom ljepoticom.



Leticija je draga dje­vojka, sramežljiva, romantična i vrlo inte­li­gentna, ali nije baš lijepa. Neki bi čak rekli da je "grda".



Njezini roditelji, Erasmo i Julija, namučili su se kako bi joj mogli osigurati kva­litetno obrazovanje, a ona je zauzvrat diplomirala ekonomiju kao najbolja na godini i stekla magisterij iz financija. Njezin najbolji prijatelj je Tomas, neugledan i pametan poput nje, ali zato osoba od povjerenja koja s njom dijeli i dobro i zlo.



Leticiji njezin izgled nije ni najmanja prepreka da samouvjereno krene tražiti posao, ali otkriva kako joj sve obrazovanje i vještine, nažalost, nisu dovoljni. Svjesna da se mora zaposliti po svaku cijenu, Leticija prihvaća posao tajnice u Conceptosu, najboljoj produkcijskoj tvrtki. Uskoro šefu postaje odana saveznica i na sebe navlači ljute neprijateljice Alisu i Mariju.




Tajana Škurić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:29