Severina: Spojila sam Split, Zagreb, ojkavicu iz Drniša, reru iz Sinja i šijavicu



Jer još trava nije nikla

tamo gdje je stala moja štikla

tika-taka oko pola tri

štipnut ćeš me da se ne vidi

Znam ja dobro

takve kao ti

đavoli su tvoji kumovi

Zvrc, zvrc, tražit ćeš moj broj

kuc, kuc, kucaj nekoj drugoj

sojčice devojčice

Ref: Daj, obucite čarapice

jer još trava nije nikla

tamo gdje je stala moja štikla

Ojda, da, oj da, da

oj da, da, da

moj, moja štikla

S, seks

hop, hop, mrk, mrk

tika-taka oko pola tri

štipnut ćeš me da se ne vidi

zlatan prsten, tanki brčići

znam ja dobro takve kao ti

Ref: Šic, šic, bježi nekoj drugoj

cupa, cupa, zumba, zumba

seno, slama, sir, salama

cikla nikla, cikla rikla

Afrika, paprika

zlatan prsten, tanki brčići

Moja štikla

ZAGREB - Pobjednica Dore Severina Vučković prije samog natjecanja izjavljivala je kako nije ni mislila da će ići na Doru, na kojoj je već bila prije šest godina i to na nagovor majke. Dva mjeseca prije Dore Boris Novković nagovorio ju je, ispričala je, da se prijavi i počeli su raditi na "Štikli".



- Počeli smo črčkati oko pjesme i doradili je. Kada sam se sjetila ojkavice, nazvala sam Bregu (Gorana Bregovića) i pitala ga bi li to on aranžirao - ispričala je Severina za tjednik Grazia.



Brega je, dodaje, stvar ubrzao pa nisu mogli napisati ni jedan tekst na nešto tako brzo, zato, objašnjava, u pjesmi pjeva "ojdada". Kazala je da je prema njezinu mišljenju pjesma vesela, a tekst jednostavan.



"Štikla" je spoj niza stilova, što je potvrdila i sama Severina rekavši da je u pjesmi spojila Split i Zagreb, ubacila ojkavicu iz Drniša, reru iz Sinja koja je pak slična gangi i šijavici iz Čavoglava.



Severinu prate Stjepan Večković koji svira lijericu (autohtoni instrument, sličan guslama, ali ima dvije žice, a svira se u okolici Dalmacije i Like) i dvojnice (duplu drvenu frulu) i četiri vokala iz Lada.



Boris Novković potvrdio je da se namučio dok je nagovorio Severinu da se uhvati u koštac sa "Štiklom" i prijavi je na Doru.



- Imao sam strpljenja. Svi smo u ovom poslu pomalo tašti. Osjetio sam da u startu nije bila 100 posto zagrijana za ideju. Ali nisam odustao jer sam osjećao kako trebamo ići do kraja. Malo po malo počeli smo se družiti.



Jednom prigodom stigao mi je poklon iz Ukrajine - kantica kavijara. I onda smo malo jeli kavijar, ispili čašu vina i lagano uspostavili kreativnu vibraciju - ispričao je Boris napominjući kako je Goran Bregović napravio sjajnu stvar ubrzavši prvotnu verziju "Štikle" za 50 posto.



- Zvučalo nam je kao neki Pajo Patak. Ali Goran je rekao: "Ne bojte se, naviknut ćete se i bit će vam cool". 

Mirela Goreta
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:32