Studenti za ostavku dekana Radačića

ŠIBENIK - Privremeni dekan Veleučilišta u Šibeniku dr. Marko Radačić, donošenjem odluke da se, u skladu sa zakonom i Statutom, studentima omogući završetak studija prema studijskom programu koji su imali pri upisu na Visoku školu za turistički menadžment, priznao je da je studentski bunt bio opravdan.



Na taj je način dao do zanja da su studenti ukazujući na nezakonite odluke bili u pravu.



Infomaciju o toj odluci privremeni dekan će studentima priopćiti sutra na zajedničkom sastanku studenata i apsolvenata.



Problemi zbog kojih su se studenti pobunili nastali su tijekom transformacije šibenske Visoke škole za turistički menadžment u Veleučilište, tijekom čega su, suprotno odlukama ministra Primorca, protivno zakonu i bez mišljenja Stručnog vijeća, izvršene promjene nastavnog programa.



Dr. Marko RadačićPrivremeni dekan Radačić pristao je na takva rješenja iako je morao znati da nitko nema pravo mijenjati nastavni program prema kojem su studenti upisali studij, a kojemu je ministar Primorac izdao trajnu dopusnicu. Zakon ne predviđa nikakve okolnosti pod kojima je moguće promijeniti program.



Znajući to, studenti Veleučilišta u Šibeniku otvoreno su progovorili o "sustavnom remećenju i zaobilaženju zakona" i javno prozvali dekana Radačića.  



Studentska udruga danas će službeno zatražiti njegovu ostavku i javnu ispriku zbog toga što ih je nazvao lašcima kojima manipuliraju profesori što su protiv prerastanja Visoke škole u Veleučilište.





Tvrdnja privremenog dekana Veleučilišta Marka Radačića da su neki profesori primali bruto plaće u iznosu od 160.000 kuna mjesečno po svemu sudeći nije točna. Tijekom novinarske istrage uspjeli smo utvrditi da ni jedan profesor bivše Visoke škole za turistički menadžment nije primio toliku plaću.
Ne postoji profesorska plaća od 160 tisuća kuna





Stanko Ferić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:29