'Studentskom pobunom manipuliraju profesori'

ŠIBENIK - Privremeni dekan Veleučilišta u Šibeniku danas je na prigodnoj svečanosti otvorio prvu akademsku godinu prvog Veleučilišta u Šibeniku, a tijekom uvodnog govora obratio se i pobunjenim studentima s kojima je dan ranije izbjegao neposredni kontakt.



Na svečanosti su bili nazočni gotovo isključivo brucoši. Sa svečane govornice dekan Radačić je poručio studentima da ne nasjedaju na obmane i manipulacije profesora koji su bili protivnici pretvaranja Visoke škole za turistički menadžment u Veleučilište.



Riječ je o pokušaju da neki profesori preko studentskih leđa sačuvaju izgubljene privilegije i enormne plaće koje su iznosile bruto i po 160 tisuća kuna mjesečno
- Neki studenti, poticani od profesora koji žele zaštititi svoje interese, odlučili su glasno iskazati svoje nezadovoljstvo. Ja to poštujem. Uz studente sam, jer oni žele isto što i ja - jako i kvalitetno veleučilište u Šibeniku, ali problem je u tome što su studentima podmetnute laži. Riječ je o pokušaju da se preko studentskih leđa sačuvaju izgubljene privilegije i prije svega enormne plaće.



Neki su profesori krenuli protiv Veleučilišta u trenutku kada sam takvima onemogućio da zarađuju i po 160 tisuća kuna mjesečno u bruto iznosu. Njihove sam zarade srezao za tri i pol puta, što je moj glavni krimen - rekao je Mirko Radačić koji je najavio je da je broj izlazaka na ispite povećan s tri na šest puta te priopćio da je apsolventima omogućeno da diplomiraju i bez polaganja novih kolegija predviđenih novim programom.



Ovakvim istupom privremenog dekana Mirka Radačića pobunjeni studenti nisu zadovoljni. Smatraju da je trebao doći na prosvjedni studentski skup i iznijeti svoje stavove te odgovoriti na pitanja koja su postavili.





Nezadovoljni studenti Veleučilišta u Šibeniku jučer su uputili pismo ministru Draganu Primorcu sa zamolbom da se on i njegovo ministarstvo očituju o problemima s kojima su suočeni te im pomognu da ih riješe. Studenti pozivaju ministra da u okvirima svojih ovlasti arbitrira u ovom slučaju, a privremenom dekanu zamjeraju što je umjesto odgovora na njihova pitanja progovorio o enormnim zaradama nekih profesora, s čime bi se trebao baviti netko drugi, a ne studenti, jer to nema veze s njihovim školovanjem i diplomama.

Nezadovoljni studenti: Želimo očitovanje ministra





Stanko Ferić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:28