'NO RESERVATIONS'

VIDEO Slavni američki chef Anthony Bourdain o Hrvatskoj: Ako još niste bili, vi ste je... idiot!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 25.04.2012. u 12:50

Osim hrane, koja ga je potpuno ostavila bez teksta, Bourdain je posebno nahvalio vrhunska hrvatska vina, za koje je rekao da su među najboljima na svijetu

Slavni američki kuhar, gurman i putopisac Anthony Bourdain, autor Emmyjem nagrađenog putopisno-kulinarskog showa "Anthony Bourdain: No Reservations", posjetio je Hrvatsku - i ostao doslovno oboren s nogu!


Anthony.Bourdain.No.Reservations - Croatian Coast by f657052706

Iako je epizoda "Croatian Coast" snimljena još u listopadu prošle godine, ovaj tjedan je premijerno prikazana na Travel Channelu.

Anthonyjev domaćin bio je ugledni hrvatski chef Mate Janković, poznatiji kao član žirija u TV-showu Masterchef.

Odmah po dolasku Anthony je priznao da nema gotovo nikakvog pojma o Hrvatskoj, no nakon što je krenuo u kulinarsku avanturu našom obalom i uživao u prirodnim ljepotama, sve što je mogao reći je: Ja sam je... idiot!

- Hrvatska je sljedeća velika stvar. Ako niste bili ovdje, vi ste je... idiot! Ja sam idiot! - kazao je Bourdain u potpunosti oduševljen Hrvatskom.

Bourdain je na svoje putovanje krenuo u Istri, gdje je kušao kamenice i dagnje, te razna jela od cijenjenog istarskog bijelog tartufa, zatim i ribljih jela, nastavio preko zadarskog akvatorija gdje se na meniju našla svježa tuna iz uzgoja, pa preko gastronomskog raja na Pagu, poznatog skradinskog rižota i riba s gradela na Kornatima.

Bourdain je posebno nahvalio vrhunska hrvatska vina, za koje je rekao da su među najboljima na svijetu.

Izdvajamo