Vinko Brkan: Teška su vremena, globalizovana kriza je

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 05.03.2009. u 19:42

Predsjednik trogirskog HDZ-a Vinko Brkan došao je na proslavu 19. obljetnice osnutka ogranka bez pripremljenog teksta, međutim, unatoč tome uspio je održati poduži govor i nasmijati sve prisutne. Priznao je da ga hvata trema pred tolikim ljudima, no istaknuo je kako se svi već dugo znaju, vole i poštuju pa računa da mu nitko ništa neće zamjeriti.

- Al' neću ja ništa zaboravit' - zagrmio je Brkan i objasnio kako njemu 'ne treba ništa pisat' jer je u sve o čemu će govorit' utkao svoj znoj, rad i trud'.

Pozdravljajući ministra Dragana Primorca rekao je kako u njihovu ogranku ništa nije slučajno.

- Bio nam je predsjednik tu nekoliko puta... kada se raspala osmorka... šestorka. Dolazili su nam ministri graditeljstva, pa prostornog planiranja, a sada je na redu znanost u Trogiru i zato je naš ministar tu s nama. Znači ništa nije slučajno - zaključio je.

Pozdravljajući sve ostale po redu: branitelje, invalide domovinskog rata, predstavnike Crkve, svećenstvo, kolege iz partnerskih stranaka, zastajkujući i daščući istaknuo je kako su teška vremena jer su tu 'globalizovana kriza' i 'bezglavi mediji koji stvaraju neki privid da je nama Hrvatima teže nego išta'.

- Zaboravljaju drugovi kako su nam dijelili plugove, banane i kavu... čekali smo u redovima, a toga već 15 godina nema – napomenuo je kako bi dokazao da je u Hrvatskoj ipak bolje nego je ikada bilo.

Ustvrdio je da je snaga HDZ-a u 'klanovima', da je pokrenuo Trogir i učinio sve što je obećao, te najavio da će ponovno pobijediti.

Objasnio je kako je župan odsutan jer je u fibri... a malo se družio i s Mesićem 'nakon čega mu je još skočila fibra'.   (njd)

Izdvajamo