NOVO U ZAGREBU

Vrata otvara prvi francuski restoran u centru grada

Mano 2, Asia Gold i Les Ponts prava su osvježenja
Zagreb, 080512.Green Gold Centar.Restoran Asia Gold koji se sluzbeno otvara u cetvrtak 10. svibnja.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongracic / CROPIX

ZAGREB - Tri nova restorana otvaraju se večeras u Green Gold centru na Radničkoj cesti. Spojila se neobična kombinacija. Zagrebački Mano 2, azijski Asia Gold i francuski Les Ponts, koji otvaraju vlasnici poznatog bosanskog restorana Mostovi, poznatijeg pod imenom kod Vele.

Impresivni vatromet

U Zagrebu dobro poznata Xiao Tong Chen-Li, vlasnica kultnih kineskih restorana, već je otvorila restoran tajlandske i japanske kuhinje na drugom katu centra, ali će službeno otvorenje imati zajedno s restoranom Les Ponts. Jučer se upoznala s Ružicom Čerkez, vlasnicom francuskog restorana i dogovorile su spektakularni vatromet koji će najaviti zajedničko službeno otvorenje.

U Hrvatskoj se po prvi put otvara francuski restoran s najpoznatijim specijalitetima njihove kuhinje, a u taj ambiciozni projekt upustio se Velimir Vele Čerkez kojem je pomogao poznati francuski chef Jean Marc Tachet, osmislio meni i instruirao njegove kuhare. Tachetov mentor bio je Paul Bocuse, jedan od najvažnijih svjetskih kuhara u posljednjih stotinu godina, a Tachet je svoje znanje zaokružio u francuskom “laboratoriju”, kako naziva mjseto gdje priprema hranu.

Različiti ukusi

Bio je mentor glavnom kuharu Les Pontsa Anti Udovičiću, a u petak će u Les Pontsu kuhati i sam chef Tachet. Na meniju ima svega, od malih francuskih “zalogaja” koji će se posluživati uz šank, do zahtjevnih obroka koji će biti u luksuznijem, stražnjem dijelu restorana.

U Asia Gold restoranu već se zahuktao posao, pet kineskih kuhara priprema poznate azijske specijalitete, jer je ovaj, četvrti po redu restoran vlasnice Chen-Li, fuzija tajlandske, japanske i kineske kuhinje.

U Green Goldu kažu da će ova tri nova restorana zaokružiti njihovu gastro ponudu na broj sedam, koji je njihov sretan broj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:14