Župnik Halić: 'Ženski nogomet ugrožava vjerske slobode'

SLATINA - Župnik i dekan Župe sv. Petra u Čađavici Valentin Halić uputio je Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, ali i Ordinarijatu Požeške biskupije Josipu Tadiću u Čađavici, Općini Čađavica i mjesnoj osnovnoj školi pismo pod naslovom "Protest", u kojem navodi negativan utjecaj ženskog nogometnog kluba u Čađavici na vjerske slobode mještana.



Župnik tvrdi da se utakmice organiziraju nedjeljom u vrijeme mise širom Hrvatske da se curice ne mogu pripremati za krizmu, da su treninzi i utakmice iscrpljujući za djecu i da u tome nema ništa korisno.
Tvrdi da se utakmice organiziraju nedjeljom u vrijeme mise širom Hrvatske da se curice ne mogu pripremati za krizmu, da su treninzi i utakmice iscrpljujući za djecu i da u tome nema ništa korisno.



Posebno mu je zasmetala utakmica koju su čađavičke nogometašice igrale na Mladi Uskrs s ekipom iz Dubrovnika upravo u vrijeme mise, a predsjednika kluba zbog toga je optužio za nametanje samovolje i nasilja.



- Tražim da se nikada više nedjeljom za vrijeme mise ne upriličuje nikakav program, a najmanje sportski s djecom - kaže župnik.



Predsjednik Udruge škole nogometa 2006. općine Čađavica Josip Tadić i trener Josip Keller ogorčeni su zbog župnikove reakcije jer su upornim radom i vlastitim sredstvima uspjeli okupiti 80-ak djece iz čitave općine i osnovati četiri ekipe dječaka i djevojčica koji postižu zapažene rezultate, a imaju nepodijeljenu podršku roditelja, škole i Općine.



- Do sada se samo jedna utakmica igrala u vrijeme mise, a termine određuje HNS. I mi smo roditelji i sve polaznike naše škole nogometa učimo sportskom, zdravom i kulturnom ponašanju i življenju. Budući da me župnik i osobno prozvao, razmišljam o tužbi za klevetu - kaže razočarani Josip Tadić.





Trener Josip Keller i predsjednik Udruge škole nogometa 2006. općine Čađavica Josip Tadić



Vratarka Ana Martinčević, odlična učenica osmog razreda, već je odigrala dvije utakmice za reprezentaciju Hrvatske

 




Petar Žarković
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:37