DS7 CROSSBACK

NAJLUKSUZNIJI DS probija led među premium crossoverima: hibridna kombinacija benzinca i dva elektromotora s okruglih 300 KS

Ovo je prvi crossover marke DS Automobiles, što je i logičan pote s obzirom na rast popularnosti ovakvih modela
 DS Automobiles

Objavljene su službene slike novog DS 7 Crossbacka. Riječ je o modelu marke DS Automobiles koja se prije nekoliko godina izdvojila od matičnog Citroena. Ovo je njihov prvi crossover, što je i logičan potez s obzirom na sve veću popularnost ovog segmenta. DS 7 Crossback se ističe modernim dizajnom kojeg krasi poznata masivna maska na prednjem dijelu, a posebno se ističu i adaptivna LED svjetla. Premijeru će imati na nadolazećem salonu u Ženevi.

Foto: DS Automobiles

U unutrašnjosti dominiraju dva 12-inčna digitalna zaslona. Prvi je središnje postavljen, osjetljiv na dodir i njime vozač upravlja funkcijama poput navigacije, glazbenog sustava i klime, dok je drugi zaslon ispred vozača i u digitalnom obliku prikazuje brojčanike i parametre vožnje koje je moguće personalizirati (vjerojatno nešto poput Peugeota 3008). Francuski proizvođač navodi kako su u unutrašnjosti korišteni samo najbolji materijali, a ističe i mnoštvo opcija personaliziranja ovisno o preferencijama kupca. Jedna od doplata su sjedala od smeđe, aristokratski fine napa kože koja se mogu vidjeti na slikama.

Za pogon je zadužen E-TENSE hibridni pogon koji se sastoji od 200 KS snažnog benzinca i dva elektromotora uparenih s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem. Ukupna snaga iznosi 300 KS, a vozači mogu birati između 3 načina vožnje: 100% električni, hibridni, kombinirani (većinom koristi benzinski motor). Elektromotori imaju domet od oko 60 km, a punjenje traje nešto više od 4 sata, odnosno 2 i pol sata s posebnim punjačem. Osim spomenutog E-TENSE hibridnog pogona, u ponudi će se naći i tri benzinca (THP 225, THP 180, PureTech 130) i dva dizelska motora (BlueHDi 130, BlueHDi 180).

Jedna od tehnoloških novosti je i DS Connected Pilot, sustav koji uz adaptivni tempomat ima ugrađenu kameru koja prepoznaje znakove i analizira okolinu. U slučaju da detektira prepreku sustav može i reagirati pri brzinama od 29 km/h do 180 km/h. Osim toga, vozačima je parkiranje olakšano putem sustava DS Park Pilot koji sam uparkirava DS 7 u parkirno mjesto. Prilikom lansiranja, prva verzija novog DS crossovera imat će naziv "DS Crossback La Premiere", a bit će proizvedena u ograničenom broju primjeraka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:09