KONCEPT

PEUGEOT INSTINCT CONCEPT: francuski proizvođač predstavio viziju autonomnog automobila budućnosti

Uz to što nudi čak 4 načina vožnje, prvi je opremljen platformom koja spaja automobil s cloudom njegovog vlasnika
 Peugeot

Peugeot Instinct Concept novi je koncept kojim francuski proizvođač predstavlja svoju viziju autonomnog automobila. Iz Peugeota naglašavaju kako ovaj koncept nudi potpunu slobodu u vožnji, budući da su na raspolaganju čak 4 načina vožnje: dva aktivna načina vožnje u kojima vozač sam upravlja automobilom ( Drive Boost i Drive Relax) i dva autonomna načina u kojima se Instinct Concept sam vozi ( Autonomous Sharp i Autonomous Soft).

Foto: Peugeot

Osim toga, po prvi put u svijetu funkcionalna je platforma IoT1 integrirana u automobil. Riječ je o platformi Samsung ARTIK Cloud, koja automobil spaja s cloudom njegovog vlasnika. Kako to funkcionira? Primjerice, ako se ujutro spremate na posao i slušate svoj omiljeni bend u dnevnoj sobi, izlaskom iz kuće i ulaskom u Peugeot automobil će automatski nastaviti svirati glazbu koju ste slušali u sobi. Dakle, automobil preuzima podatke koje korisnik želi dijeliti s njim (podatke s pametnog telefona, povezanog sata ili iz pametne kuće).

Uz PEUGEOT Responsive i-Cockpit redefinirana je unutrašnjost kako bi odgovarala potrebama autonomne vožnje. Sučelja se konfiguriraju prije, tijekom i nakon vožnje, ovisno o odabranom načinu kretanja i profilu korisnika. Uz sve navedene opcije koje nudi, Instinct Concept također se ističe i futurističkim dizajnom. Za nešto više od tjedan dana krasit će Peugeot štand u Ženevi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:27