MONSTRUM

SPREMAN ZA ŽENEVU: Scuderia Cameron Glickenhaus SCG003S s vremenom 6:30 minuta najbrži je serijski automobil na Ringu?

Cijena ovog monstruma koji će biti legalan za cestovnu upotrebu trebala bi biti veća od milijun dolara...
 Scuderia Cameron Glickenhaus

Scuderia Cameron Glickenhaus predstavit će svoj prvi serijski model. Kodnog imena SCG003S, javnosti će biti predstavljen na salonu automobila u Ženevi, a službene slike već su objavljene. SCG je mlada kompanija koju je osnovao multimilijunaš Jim Glickenhaus koji je htio svoju ljubav prema automobilima i utrkama pretočiti u djelo. Ako je vjerovati navodima inženjera iz SCG-a, model SCG003S je sposoban odvoziti Ring za samo 6:30 minuta. To je čak 27 sekundi brže od Porschea 918 Spyder!

Foto: Scuderia Cameron Glickenhaus

Ispod poklopca motora nalazi se 4,4-litreni twin-turbo V8 motor snage 800 KS, što omogućava ubrzanje do 100 km/h ispod 3 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi 350 km/h. Inženjeri SCG-a naglašavaju kako je velika prednost ovog automobila visoka razina downforcea koja omogućuje brze prolaske kroz zavoje. Kompletna karoserija ručno je izrađena od karbona, a za samu proizvodnju se brine kompanija Manifattura Automobili Torino. Stražnji spojler izmijenjen je u odnosu na SCG003C koji je namijenjen samo za upotrebu na trkaćim stazama (također će biti izložen u Ženevi).

Za zaustavljanje ove jurilice brinu se karbon-keramičke Brembo kočnice. U unutrašnjosti se ne nudi pretjerani komfor, ali vozaču na raspolaganju stoje 4 različita načina vožnje: "Track", "Sport", "Comfort" i "Rain". Da je riječ o serijskom automobilu koji se u teoriji može voziti i svakodnevno dokazuje činjenica da ima sustav koji podiže automobil pri brzinama do 48 km/h kako bi savladao manje prepreke i ležeće policajce, a za lakšu vožnju ljeti ugrađena je i klima. Cijena bi trebala iznositi više od milijun dolara...Pritom treba uzeti u obzir da navedene performanse isključivo navodi ljudi iz SCG-a, odnosno ništa nije dokazano službenim mjerenjima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 09:16