RUŠI REKORDE

BAVARCI TRLJAJU DLANOVE: BMW Serije 2 Active Tourer pronalazi nove kupce bez problema i prodaje se kao halva!

Pogodak u sridu: prodajne brojke i interes za BMW-ovim kompaktnim jednovolumenom diljem Europe ne jenjava, dapače, samo raste na žalost nekih dosad vrlo traženih konkurenata
 BMW

Većina ljubitelja BMW-a bila je šokirana i razočarana kada je BMW serije 2 Active Tourer bio plasiran na tržište. Prije svega zbog toga što je BMW uvijek bio sinonim za sportske i ekskluzivne automobile, a ovaj obiteljski jednovolumen predstavljao je trn u oku. Uz to, auto serijski dolazi sa prednjim pogonom.

Ipak, odluku o proizvodnji ovog modela donijeli su stručnjaci koji su, kako sada stvari stoje, napravili odličan potez. I mi u redakciji smo fanovi klasičnih BMW limuzina i coupea sa stražnjim pogonom i brdom konja ispod haube, ali i smatramo da je sasvim legitimno da proizvođači u sveopćoj globalizaciji ulaze u tržišna područja u kojim ih do prije kakvih desetak godina nismo mogli niti zamisliti. Na koncu, nitko nije ukinuo proizvodnju agilne Serije 2 coupe, Serije 3 ili Serije 4... o novoj petici da i ne govorimo. Tko želi 550i može naručiti već sutra.

Uglavnom, Serija 2 Active tourer koju je dizajnirao naš Domagoj Đukec odlično se prodaje diljem zapadne Europe, pa je tako ove godine već prodano više od 77.644 primjeraka! Prema podacima Jato Dynamicsa zauzima visoko treće mjesto po broju prodanih primjeraka u klasi kompaktnih jednovolumena.

Jedino su Citroen C4 Picasso (85.390 prodanih primjeraka) i VW Touran (88.169 prodanih primjeraka) ostvarili bolje rezultate. Zanimljivo i da ostvaruje puno bolje prodajne rezultate od svog konkurenta, Mercedesove B-klase čija je prodaja pala za 10 posto nakon ulaska BMW-a u ovaj segment tržišta. Ostavio je iza čak i popularni Ford C-Max (64.016 primjeraka).

Ovako dobri rezultati jednim dijelom su uvjetovani i time što glavni konkurenti imaju modele koji su na tržištu neko vrijeme. Sa dolaskom novog Renaulta Scenica i osvježenog C4 Picassa, moglo bi doći do promjene prodajnih rezultata, ali ne sumnjamo kako će ovaj BMW i dalje ostati pri vrhu što se prodaje tiče.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:52