DIESELGATE

DIREKTOR VOLKSWAGENA SUOČEN s čak 169 godina zatvora zbog sudjelovanja u aferi Dieselgate

Ovo je prvi slučaj da jedan direktor Volkswagena na sudu zbog afere, a njegova obrana tvrdi da je on samo mali kotačić u velikoj prevari koja se dogodila na tlu Sjedinjenih Država
 L.A. Times

Bivši šef Volkswagena u Sjedinjenim Državama Oliver Schmidt, koji je uhićen u siječnju ove godine na Floridi, čeka suđenje koje je zakazano za 18. travnja. Optužen je za sudjelovanje u skandalu Dieselgate. Ustvrdi li se da je kriv po svih 11 točaka optužnice koja je protiv njega podignuta, bit će osuđen na 169 godina zatvora. Iako su po uhićenju njegovi odvjetnici molili odgodu suđenja, sud na to nije pristao, te Schmidt postaje prvi Volkswagenov direktor i zaposlenik koji će se zbog Dieselgatea naći na sudu.

Volkswagen

On se trenutno nalazi u zatvoru u Detroitu, a njegova obrana je sljedeća: on naime tvrdi kako nije kriv po točkama za koje ga se tereti, već da je on samo mali igrač u velikoj prevari koja je započela u samom sjedištu u Europi i da nije poduzeo ništa zbog straha za radno mjesto. Automotive news piše kako su Schmidta počele istraživati i njemačke vlasti, pa postoji šansa i da će i ovdje sjesti za optuženičku klupu. Ako Schmidt bude optužen, to bi moglo voditi daljnjim uhićenjima i suđenjima za čelne ljude koji su imali svoje prste u skandalu. U svakom slučaju, pratit ćemo kako će se ova priča razvijati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:27