HYUNDAI IX35

Europski štih po korejskoj cijeni

    AUTOR:
    • Danijel Bračun

  • OBJAVLJENO:
  • 16.04.2010. u 12:12

Nameće se kao daleko najpovoljnija kupnja u SUV klasi. Cijene modela započinju od 151.112 kuna

Novi ix35 nasljednik je modela Tucson, a odlikuje ga novi dizajn, više prostora u interijeru, nova tehnološka dostignuća, te novi snažni i ekološki čisti motori. Također, po razini opremljenosti ix35 apsolutno nadmašuje sve konkurentske automobile. Dostupan je sa tri paketa opreme iWant, iStyle i iMax, a već i početni paket sadrži ABS, ESP, TCS, HAC (Hill Climb Assist) i DAC (Downhill Assist).

Hyundai ix35 dostupan je sa benzinskim 2.0 Theta II motorom koji razvija 163 KS, te sa turbo dizelskim 2.0 CRDi VGT motorom snage 184 KS. Oba motora dolaze u kombinaciji s ručnim mjenjačem (šest stupnjeva za dizel i pet za benzinac), ili automatik (šest stupnjeva za oba motora). Također, oba motora i mjenjača dostupna su u izvedbi sa pogonom na prednje kotače i pogonom na sva četiri kotača.

Osim po dizajnu, voznim osobinama i ostalim karakteristikama ix35 je i cjenovno prilagođen HR tržištu, te se nameće kao najpovoljnija kupnja u SUV klasi. Cijene modela započinju od 151.112 kn. Model ix35 razvijen je u Hyundaijevom Europskom R&D centru u Russelsheimu, a proizvodi se u europi.

Izdvajamo