Pebble Beach Concours d'Elegance

FORD GT ’67 Heritage Edition Limitirana serija u čast pobjede na utrci 24 sata Le Mansa

 
 FORD

Ford će ovoga tjedna na kalifornijskoj izložbi automobila Pebble Beach Concours d'Elegance predstaviti limitiranu seriju modela GT inspiriranu trkaćom izvedbom GT40 Mk. IV s kojom su Dan Gurney i A.J. Foyt 1967. godine osvojili titulu na kultnoj utrci 24 sata Le Mansa.

Izložbeni primjerak nositi će oznaku GT ’67 Heritage Edition i nema sumnje da će izazvati pravu pomutnju među kolekcionarima, posebno zbog činjenice da je i standardna izvedba Forda GT ionako dostupna u ograničenoj godišnjoj seriji od 250 primjeraka.

Heritage Edition pokreće moćni 3,5-litreni V6 biturbo motor koji ispaljuje 656 KS i 746 Nm. U spoju sa 7-brzinskim automatikom s dvostrukom spojkom ubrzanje s mjesta do stotke traje 3,1 sekundu dok je maksimalna brzina ograničena na 347 km/h.

Za razliku od performansi identičnih standardnoj izvedbi GT-a, dojmljiviji vizualni nastup i trkaći štih izvana donosi crvena boja karoserije s bijelim linijama i brojem 1 na vratima i prednjem poklopcu, naravno u čast bolidu koji je s istim brojem prije pola stoljeća poharao Le Mans.

Svaki GT '67 Heritage Edition imati će pločicu sa ugraviranim serijskim brojem, no točan broj proizvedenih primjeraka, kao niti konačnu cijenu, Ford za sad nije otkrio.

Ukoliko ste zainteresirani za kupnju limitirane serije, okvirno vam može pomoći informacija da cijena standardnog Forda GT iznosi 390.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:15