ZVIJEZDA ŠANGAJA

FOTO: KONCEPTNI E-Tron Sportback Audijeva je elektro verzija Lamborghinija Urusa

Nakon nekoliko fotografija detalja novog koncepta Audi je napokon pokazao kompletan izgled: E-Tron Sportback Concept predstavlja trendovsku coupe izvedbu velikog SUV-a
 Carscoops

Konceptni Audi E-Tron Sportback zasigurno je jedna od najvećih zvijezda Salona automobila u Šangaju, a riječ je o studiji dugoj 4,9 metara, 1,98 širokoj i 1,5 metara visokoj s međuosovinskim razmakom od 2,9 metara. Prema tome, novi se električni konceptni Audija smješta u klasu BMW-a X6 i Mercedesa GLE Coupe.

Po pitanju izgleda sprijeda dominiraju atraktivno izvedena svjetla u LED tehnologiji, sa svjetlećim logom marke u sredini maske hladnjaka tamnih tonova. Cijela karoserija, doduše, djeluje sportski i atraktivno, a malene kamere ugrađene umjesto retrovizora koje projiciraju sliku u unutrašnjosti na zaslonu ne narušavaju formu Audija E-Tron Sportback Concepta.

Foto: Audi

Studija je smještena na goleme 23 colne naplatke što djeluje atraktivno, dok u unutrašnjosti dominira trokraki sportski upravljač s logom koji također svijetli dok je u sredini smješten zaslon multimedije osjetljiv na dodir. Za pogon studije brinu se tri električna motora od kojih je jedan smješten na prednju osovinu, a preostala dva na stražnju. Ukupna snaga iznosi 430 KS i prenosi se na sva četiri kotača, ili čak 500 KS u "boost" modu.

U podnici ispod putničkog prostora smještene su litij-ionske baterije kapaciteta 95kWh koje prema navodima iz Audija osiguravaju doseg s jednim punjenjem od 500 kilometara prema NEDC ciklusu. Ovaj sustav koji će vrlo brzo postati serijski u Audi modelima u stanju je E-Tron Sportback Concept do 100 km/h iz stajanja potjerati za kratkih 4,5 sekundi. Prema prvim najavama, ovaj koncept bi već 2019. godine mogao postati potpuno serijski automobil.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:09