AKTUALNO

FOTO: OSVJEŽENI MUSTANG STIGAO I KOD NAS, snaga 5.0 V8 motora porasla na 450 KS

I dok je najsnažnija verzija pojačana, zanimljivo je da verzija sa 2,3-litrenim EcoBoost motorom sada ima 290 KS, 27 KS manje od prethodnika. U Fordu napominju kako su zbog novog automatskog mjenjača i funkcije "overboost" performanse unatoč smanjenju snage ostale iste, a uz to ovaj motor zadovoljava Euro 6.2 normu...
 Ford

Ford je dan prije salona u Frankfurtu objavio slike redizajniranog Mustanga za europsko tržište. Tako će premijeru za javnost sutra na novinarskom danu u Frankfurtu imati GT i Cabrio verzija popularne Fordove jurilice. Uz novi oblik svjetala, promijenjeni su i odbojnici te prednja maska., a kupci će uz postojeće boje moći birati i neku od tri nove: "Kona Blue", "Orange Fury" te "Royal Crimson". Ispod poklopca motora najsnažnije verzije 5,0-litreni V8 motor pojačan je sa 426 KS na 450 KS. Iako Ford još nije objavio podatke vezane uz performanse, jasno je kako će redizajnirani model biti osjetno brži.

Foto: Ford

I dok je V8 motor pojačan, verzija sa 2,3-litrenim EcoBoost motorom je "oslabljena" s dosadašnjih 317 KS na 290 KS. Ipak, u Fordu napominju kako su zbog novog automatskog mjenjača i funkcije "overboost" performanse unatoč smanjenju snage ostale iste, a uz to ovaj motor zadovoljava Euro 6.2 normu... . Uz oba motora nudi se novi 10-stupanjski automatik, a proizvođač navodi kako je 6-stupanjski ručni mjenjač poboljšan te omogućava brže promjene uz poboljšanu dugotrajnost. Novi Mustang imat će i nekoliko novih funkcija: "Drag Strip" koja će omogućavati strelovita ubrzanja, "My Mode" u kojem vozač sam namješta postavke vožnje te "Good Neighbor" putem koje se zvuk auspuha prigušuje, na čemu će vjerojatno najviše zahvalni biti susjedi (prema kojima je ova funkcija i dobila naziv) kada u kasnim satima dolazite pred kuću.

U unutrašnjosti su promjene prilično diskretne. I dalje dominira 12-inčni ekran osjetljiv na dodir, a tu su i sustavi Apple Car Play te Android Auto. Kao i svi noviji modeli, redizajnirani Mustang opremljen je sustavima sigurnosti od kojih se ističu sustav upozorenja na sudar, sustav koji upozorava na pješake, adaptivni tempomat i sustav upozorenja na promjenu trake. Informacije o cijenama i točnom datumu dolaska na naše tržište trebale bi biti otkrivene upravo u Frankfurtu koji za novinare počinje sutra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:37