DRUGA GENERACIJA

FOTO: Ovo je novi Audi A5 Cabrio, u topless se skida za 15 sekundi pri brzini do 50 km/h

Novi atraktivni Audi javnosti će biti prikazan na salonu automobila u Los Angelesu sljedećeg tjedna
 Audi

Novi Audi A5 Cabrio imat će svoju premijeru na salonu automobila u Los Angelesu koji počinje za nešto više od tjedan dana. Ipak, njemački proizvođač odlučio je pustiti službene slike druge generacije modela kojim napadaju BMW 4 i Mercedesovu C-klasu u topless izdanju. Novorazvijeni krov se pritiskom na tipku otvara za samo 15 sekundi, a za zatvaranje mu treba nešto više, 18 sekundi. Sve to može se odvijati na brzinama do 50 km/h.

FOTO: Audi

Sa dužinom od 4,673 mm, novi A5 Cabrio od svog je prethodnika duži za 47 mm, dok se međuosovinski razmak povećao za 14 mm. Promjene će najviše osjetiti putnici na stražnjoj klupi, koji sada imaju 18 mm više prostora za koljena, odnosno 26 mm više za ramena. Prtljažnik je također narastao, i to za 60 litara te sada ima obujam od 380 litara. Automatsko otvaranje prtljažnika dolazi standardno.

Sva tehnologija sa modela A5 Coupe može se naći i u A5 Cabrio modelima, pa je tako dostupan poznati 12.3-inčni digitalni zaslon. U odnosu na A5 Coupe, poboljšani su mikrofoni koji se nalaze u sklopu pojaseva, a koji služe za upravljanje glasovnim kontrolama. U Audiju tvrde kako će vozači moći koristiti glasovne kontrole i kada se voze sa spuštenim krovom. Zbog korištenja lakih materijala pri izradi novi A5 Cabrio lakši je za 40 kg u odnosu na prethodnika.

Što se motorizacije tiče, A5 Cabrio dobit će motore kao i Coupe verzija. Dakle, 2.0 TFSI (252 KS), 2.0 TDI (190 KS) i 3.0 TDI (218 KS) bit će dostupni prilikom lansiranja. Uz njih, u prodaji će se naći i S5 sa 3,0-litrenim TFSI motorom snage 354 KS. Za kraj treba spomenuti kako je potrošnja smanjena 22 posto u odnosu na prošlu generaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:06