NA TRŽIŠTU 2019. GODINE

FOTO: POTVRĐENA PROIZVODNJA BMW-a M8, prototip u maskirnoj foliji predstavljen na Ringu

U BMW-u su odlučili uz službene slike javnosti pokazati i prototip verziju modela M8, a pretpostavlja se kako će ga pokretati 4,4-litreni V8 koji j3 potvrđen za novi M5
 BMW

Odmah nakon službenom predstavljanja Serije 8, u BMW-u su ovaj vikend potvrdili da će se uz "obične" verzije Serije 8 nuditi najsnažnija verzija- M8. Kako bi dodatno zagolicali maštu, puštene su službene slike zamaskiranog modela koji je zatim doveden na Ring. U odnosu na običnu varijantu primjećuju se veći usisi za zrak, masivne kočnice kao i 4 nastavka ispušnog sustava straga.

Foto: BMW

Naravno, na YouTubeu su se već pojavile prve snimke na kojima se može čuti zvuk. Pretpostavlja se kako će za pogon serijskog modela biti zadužen 4,4-litreni twin turbo V8 motor koji je potvrđen za novi BMW M5. Prema tome, vrlo je vjerojatno kako će i M8 uz taj motor imati i xDrive pogon na sva četiri kotača uz mogućnost isključivanja pogona na prednje kotače.

S vremenom će biti dostupno više detalja. “Obične” verzije Serije 8 na tržištu bi se trebalo naći dogodine, a M verzija obično dolazi oko 12 mjeseci kasnije, što znači da bi M8 na tržištu mogao biti krajem 2018., odnosno početkom 2019. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:11