ČETVRTI ČLAN OBITELJI RANGE ROVER

FOTO, VIDEO: Na domaće tržište stigao novi Range Rover Velar s početnom cijenom od 560.485 kuna

U ponudi će se na našem tržištu odmah naći svi motori počevši od 180 KS snažnog 2,0-litrenog Ingenium dizelskog motora do moćnog 380 KS Supercharged 3,0-litarenog V6 benzinca
 Fran Kurelac

Danas je domaćim novinarima na Golf & Country klubu u Zagrebu predstavljen novi Range Rover Velar. Riječ je o četvrtom članu obitelji Range Rover koji se pozicionira između manjeg Evoquea i većeg Range Rover Sporta. U oči odmah upadaju skladne linije i atraktivan dizajn. Na prednjem dijelu se uz masivnu masku ističu Matrix LED svjetla, a još jedan zanimljiv detalj na Velaru su elegantne ručice vrata s funkcijom uvlačenja (kada otključate automobil ručice "iskaču van", a prilikom kretanja uvlače se nazad u karoseriju). Kako napominju iz Land Rovera, Velar ujedinjuje naprednu tehnologiju, privlačan dizajn i potpunu posvećenost svakom detalju.

Foto: Fran Kurelac

U unutrašnjosti se ističu minimalistička i moderna rješenja. Prekidače su gotovo u potpunosti zamijenili zasloni osjetljivi na dodir. Velar naime koristi novi Touch Pro Duo infotainment sustav kojim se upravlja putem dva 10-inčna zaslona na dodir u visokoj rezoluciji, a tu je i digitalni kokpit.

Fran Kurelac

Međuosovinski razmak kotača od 2874 mm i promišljeno dizajnirana unutrašnjost nude prtljažni prostor zapremnine 673 litara i prostranu udobnost za sve putnike. Svi modeli opremljeni šesterocilindarskim motorom standardno dolaze sa zračnim ovjesom, dok je sustav stabilizirajuće tehnologije Adaptive Dynamics dio standardne opreme na svim modelima. Kupci će moći birati između Standard, S, SE i HSE verzije. Za početak prodaje na tržištu će se naći bogato opremljena verzija First Edition koja nudi izbor 3,0-litrenog V6 benzinskog i dizelskog motora te sadrži mnoštvo dodatnih standardnih opcija opreme. Ova verzija bit će dostupna samo tijekom prve modelske godine, a upravo smo First Edition modele imali prilike isprobati danas u Zagrebu.

Pogon na četiri kotača uz sustav Intelligent Driveline Dynamics i aktivni stražnji diferencijal omogućuju vrhunsku sposobnost na svim terenima i maksimalnu uključenost vozača u vožnju na cesti. Velar je sposoban i nositi se s neprohodnim terenima budući da uz sustave Terrain Response 2 i All Terrain Progress Control nudi i najveći razmak od podnice do podloge u klasi, koji iznosi 251 mm.

U ponudi će se na našem tržištu odmah naći svi motori počevši od 180 KS snažnog 2,0-litrenog Ingenium dizelskog motora do moćnog 380 KS Supercharged 3.0-litarskog V6 benzinca. Boje dizela brane 2,0-litreni motor snage 180 KS (560,485 kuna) i 240 KS (613,435 kuna) te 3,0-litreni V6 twin-turbo dizelaš snage 300 KS za koji treba izdvojiti 709 tisuća kuna s opremom Base. Ljubitelji benzinaca mogu odabrati 2,0-litreni benzinac snage 250 KS koji stoji 566 tisuća kuna, dok vrh ponude čini već spomenuti 3,0-litreni V6 benzinac s 380 KS čije cijene kreću od 740 tisuća kuna za osnovnu Base verziju, dok bogato opremljena HSE verzija nosi cijenu od gotovo milijun kuna (970 tisuća kuna).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:39