AKTUALNO

FOTO, VIDEO: OVO JE NOVI BMW M3 CS, sa snagom od 460 KS predstavlja najsnažniji i najekstremniji M3 dosad

Osim povećanja snage, puno pažnje stavljeno je na smanjenje ukupne težine automobila. Tako je M3 CS za 50 kg lakši od standardnog modela zahvaljujući intenzivnom korištenju karbona pri izradi. BMW će proizvesti samo 1200 komada, a prodaja kreće sredinom iduće godine...
 BMW

BMW je danas objavio slike i specifikacije novog modela M3 CS. Riječ je o pojačanoj i olakšanoj verziji modela M3. Snaga 3,0-litrenog rednog šestaka povećana je na 460 KS čime postaje najsnažniji M3 dosad. Snaga se prenosi putem 7-stupanjskog automatskog mjenjača. Osim povećanja snage, puno pažnje stavljeno je na smanjenje ukupne težine automobila. Tako je M3 CS za 50 kg lakši od standardnog modela zahvaljujući intenzivnom korištenju karbona pri izradi.

Foto: BMW

Za odlično držanje na cesti brine se adaptivni M ovjes i aktivni M diferencijal. Brojke vezane uz performanse su sljedeće: M3 CS stotku hvata za 3,9 sekundi, dok je maksimalna brzina ograničena na 280 km/h. Uz nove naplatke od 19 cola naprijed i 20 cola straga koji dolaze s Michelin Pilot Super Sport gumama tu je i novi karbonski spojler straga. U unutrašnjosti će vozač i putnici moći uživati u mnoštvu alkantare, a za zvuk će se (osim naravno ispušnog sustava) brinuti i Harman Kardon glazbeni sustav. Kupci će moći birati između 5 boja karoserije: Alpine bijela (dolazi standardno), San Marino plava, Lime Rock siva, Frozen tamno plava te Sapphire crna.

Bmw će proizvesti samo 1200 komada ove jurilice, a prodaja kreće u svibnju iduće godine. Spominje se kako će cijena biti oko 28 tisuća eura veća u odnosu na M3 Competition . Budući da model je M3 CS u odnosu na M3 Competition tek 10 KS snažniji, postavlja se pitanje vrijedi li keširati toliko više za dodatnih 10 KS i 50 kg lakšu karoseriju?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:11