EGZOTIČNA KARAVANA

GUMBALL 3000 nakon 6 godina ponovo dolazi u Hrvatsku!

Organizatori su objavili detaljan raspored ovogodišnjeg izdanja relija, a nama najzanimljivije odredište svakako je Dubrovnik
 Oskar Bakke for Betsafe

Gumball 3000 egzotični je reli koji svake godine privuče više od 120 vlasnika superautomobila koji u 7 dana obilaze svjetske metropole i pritom pređu oko 5000 kilometara. Već prije pola godine znali smo da će 2017. godine ruta biti od Rige do Mykonosa. Ovaj tjedan organizatori su objavili rutu u potpunosti. Gumballeri tako kreću iz glavnog grada Estonije, Rige. Prva stanica na putu je Varšava. Nakon toga nastavljaju prema Budimpešti, a pritom će na pola puta nakratko stati u Krakowu. Sljedeći dan čeka ih dionica od Budimpešte do Dubrovnika.

Foto: Instagram Crospotter13

I dok su se mnogi nadali da će na toj ruti svi automobili posjetiti i Zagreb, to nažalost neće biti slučaj, budući da odmah po polasku iz Budimpešte sudionici imaju zakupljen Hungaroring na kojem će moći isprobati prave mogućnosti svojih jurilica. Nakon toga na red dolazi nama najzanimljivije odredište- Dubrovnik. Organizator Maximillion Cooper i sam je izjavio kako je oduševljen Dubrovnikom i drago mu je vratiti se nakon 10 godina (zadnji put kada je Gumball karavana noćila u Dubrovniku bilo je 2007. godine). Auti će vjerojatno biti parkirani na Stradunu međutim za to još treba čekati službenu potvrdu. Nakon Dubrovnika čeka ih vožnja do Tirane i Atene, a sve završava spektakularnim partijem na otoku Mykonosu. Zanimljivo i da je ove godine datum izmijenjen u odnosu na uobičajena izdanja. Vjerojatno zbog mnoštva ljetnih destinacija (pogotovo Dubrovnika i Mykonosa) reli kreće 1.7. a završava 8.7.2017. godine. Sigurni smo kako će se i ove godine na startu naći mnoštvo impresivnih superautomobila.

Gumball 3000

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:01