LUKSUZ NA AKCIJI

Jaguar X-Type za cijenu nove Fieste. Vrijedi razmisliti, zar ne?

Ima tu i krajnje zapanjujućih primjera, poput BMW-a M6 i Ferrarija F430 Spider

Rabljeni luksuznjaci i sportaši jeftiniji su nego ikad. Kriza je učinila svoje i modeli koji kao novi vrijede pravo bogatstvo sada se nude po donedavno nezamislivo povoljnim cijenama. Na pladnju se naročito nude modeli snažnih benzinskih motora i vrhunske opreme, ali isto tako po diskontnoj cijeni nerijetko se mogu naći i dizelski primjerci.

Sve njih podjednako prodaju privatne osobe i tvrtke, a ponuda je posebno privlačna kod prodavača koji posluju kao produžena ruka bankarskih i leasing kuća. Naime, u protekle dvije-tri godine mnogi skupocjeni primjerci zbog neplaćanja mjesečnih rata završili su milom ili silom na „bubnju“, a kako kupaca za takvu vrstu automobila u današnje vrijeme baš i nema na svakom uglu, cijene su počesto toliko povoljne da i običnom smrtniku zaškakljaju maštu.

Za osudu? Nipošto, jer za cijenu novog Upa možete voziti pet godina star, lijepo sačuvan i održavan Golf GTI ili za cijenu malo bolje opremljene Fieste moguće je uživati u luksuzno opremljenom i paženom, tek šest godina starom Jaguaru X-Type s dizelskim motorom. Hm, vrijedi razmisliti, zar ne? Primjeri se nižu unedogled, možete se tako čitav dan zabavljati i čuditi strmoglavom padu cijena, čiji iznosi pod veliki upitnik stavljaju smisao kupnje posve novog automobila. Razne kombinacije u trenu se počnu rojiti…

Ima tu i krajnje zapanjujućih primjera, poput BMW-a M6 i Ferrarija F430 Spider, koji su u šest odnosno pet godina staža izgubili na cijeni i do nevjerojatnih 1,5 milijuna kuna!

U broju 667. Auto kluba donosimo izdvajamo ponudu najzanimljivijih rabljenih automobila na tržištu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 00:07