BROJ 781

NOVI AUTO KLUB: Facebook, selfije i Pokemone maknuti s ceste!

Iz sadržaja izdvajamo: noviteti salona u Parizu, vozili smo Opel Mokka X, test gradskog mališana VW Upa, Dekra pregled vozila u 200 točaka, rabljeni Porsche Cayenne...

Opel

Najbrži auto magazin u zemlji koji izlazi svakih 14 dana pun je materijala za sve istinske ljubitelje autoindustrije i svega vezanog uz automobile. Tako smo već sjeli za upravljač novog Opela Mokka X i osvježenje Mazde 6 pa donosimo opsežan pregled modela, cijene i dojmove iz vožnje.

Zagreb, 200916.
Ilustrativna fotografija za Zakon o sigurnosti prometa na cestama.
Na fotografiji: biciklistica vozi bicikl snimajuci 'selfie'.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / HANZA MEDIA

U ovom se broju bavimo i pošasti tehnologije koja polako prelazi i na ceste te ulice, a na koje zakoni još nisu spremni. S obzirom da Zakon o sigurnosti prometa na cestama niti riječju pješacima ne brani da po cesti glavinjaju zabavljajući se na društvenim mrežama ili loveći Pikachua, dok biciklistima nitko ne brani da snimaju selfije u vožnji sve je opasniji život za sve sudionike u prometu, posebno na gradskim ulicama. Pozabavili smo se i novom erom u F1 dok Ecclestone broji svoje zadnje dane u najbržem cirkusu na svijetu.

Mercedes-Benz E-Klasse All Terrain; Outdoor; 2016; Exterieur: designo hyazinthrot metallic // Mercedes-Benz E-Class All Terrain; outdoor; 2016;
exterior: designo hyacinth red metallic

Veliki pregled noviteta koji će biti pokazani u Parizu pokazuje što ćemo voziti već ove i iduće godine. Usprkos izostanku nekih izlagača pod reflektorima izložbenog prostora Porte de Versailles posjetitelji će od 1. do 16 studenog imati priliku vidjeti brdo premijera.

Ivan lacković

Ne manjka ni testova novih automobila pa smo tako testirali osvježeni Volkswagen Up! 1.0, Hyundai Tucson 1.7 CRDi, Toyotu Aygo 1.0 VVT-i X-Cite, Kiju Ceed 1.6 CRDi High te Opel Adam 1.0 Turbo, sve redom automobile dostupnije džepu domaćeg vozača

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tvrtko Maras

Na testu rabljenih ovaj se put našao Porsche Cayenne koji cijenom konkurira malim gradskim crossoverima, a u rubrici servis predstavljamo Dekra pregled automobila u 200 točaka.

Ivan Lacković

Poslastice: u rubrikama Vremeplov, Legende i Motocikli dočekuju vas priče o magu ispušnih sustava Akrapoviču, o jaguaru XK8 kabrioletu te Triumphu Bonneville T120.

Uglavnom i u ovom će se broju pronaći od materijala za svakog ponešto, ugodno čitanje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:59