BROJ 811

NOVI BROJ AUTO KLUBA: Otkrivamo sve o novim slovenskim kamerama za nadzor brzine na autocestama i donosimo prvi test Volva XC60

Iz sadržaja izdvajamo: vozili smo VW T-Roc, usporedili najkraće automobile na tržištu, donosimo izvještaj s najvećeg moto salona u Milanu...
 Ivan Lacković

Najbrži auto magazin u zemlji koji izlazi svakih 14 dana pun je materijala za sve istinske ljubitelje autoindustrije i svega vezanog uz automobile! U ovom broju tako otkrivamo sve o novim kamerama za mjerenje brzine u Sloveniji na dionicama koje često koriste i Hrvati, a koje će se uvesti u uporabu već sredinom iduće godine.

Ivan Lacković

S dolaskom zimskih uvjeta zimska oprema postala je obvezna, a mi smo istražili propise i kazne za izostanak iste u zemljama s popularnim skijalištima.

BERLIN, GERMANY - DECEMBER 20:  A driver in a snow-covered car tries to drive along an icy street in Zehlendorf district on December 20, 2010 in Berlin, Germany. Heavy snowfalls across Europe are grounding hundreds of airline flights in winter weather unusually bitter for this time of year.  (Photo by Sean Gallup/Getty Images)
Getty Images

Osim toga, donosimo priču o tome kako Hrvatska sve više privlači proizvođače automobila kada je u pitanju snimanje reklamnih spotova za nove modele, pa je naš reporter dobio ekskluzivnu priliku i bio na setu za snimanje novog Forda EcoSport u Istri.

Ford

U ovom broju usporedili smo najkraće gradske automobile na tržištu.

Auto klub

U Portugalu smo sjeli za volan dugoočekivanog Volkswagenovog malog SUV-a T-Roc i donosimo prve dojmove.

VW

U susjednoj Španjolskoj isprobali smo osvježeni kompaktni hibridni Lexus GT 200h koji će u Hrvatskoj biti dostupan od siječnja.

Saznajte i kako smo se snašli u novoj Seat Aroni, za broj manjeg SUV-u od Atece koji će konkurirati modelima poput Kije Stonic, Hyundai Kone, Peugeota 2008 i Renaulta Captur...

Seat

Porsche nas je pozvao na Kretu gdje smo dobili priliku isprobati potpuno novi Porsche Cayenne!

Ne manjka ni testova, pa se tako na prvom testu našao novi Volvo XC60 koji će pokušati preoteti kupce njemačkog trojca Audi, BMW i Mercedes.

Volvo XC60 D5 AWD R Design 2017.
Marin Tomaš

Od ostalih testova izdvajamo: Opel Insignia Sports Tourer 2.0 Turbo D Innovation, Fiat 500X 1.6 Multijet DDCT6 te test hibridne Kije Niro.

Na testu rabljenog ovaj put se našao Renault Megane Coupe iz 2010. godine.

U rubrici servis pročitajte sve o provjeri i promjeni antifriza s kojom se ne treba kockati.

Ljubitelji motocikala također će doći na svoje, budući da smo posjetili najveći moto sajam u Milanu te donosimo pregled svih noviteta, a naš putopisac Zvonimir Jurčić donosi urnebesnu priču iz Tokija.

The Nissan Motor Co. Concept 2020 Vision Gran Turismo concept vehicle sits displayed at the company's Nissan Crossing showroom in the Ginza district of Tokyo, Japan, on Wednesday, Feb. 8, 2017. Nissan, Renault SA and Mitsubishi Motors Corp. combined delivered 9.96 million vehicles last year, the alliance said in an e-mailed statement. Photographer: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg via Getty Images
Bloomberg via Getty Images

Za sladokusce: u rubrici vremeplov čeka vas priča o 40 godina tuning kuće Brabus.

Auto klub

Za ljubitelje motosporta tu su izvještaj s utrke F1 u Brazilu kao i Moto GP utrke u Valenciji.

Uglavnom, i u ovom će se broju naći ponešto za svakoga. Ugodno čitanje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:32