AKTUALNO

OVO JE NOVA HONDA Civic za europska tržišta. Benzinski 1.0 turbo trocilindraš osnovni motor

Za manje od dva tjedna nova Honda Civic biti će službeno predstavljena javnosti na Salonu automobila u Parizu. Start prodaje očekuje se dogodine
 Honda

S obzirom da su u Hondi odlučili da će se na svim svjetskim tržištima nuditi identični kompaktni Civic, prema prvim fotografijama europski je model identičan onom nedavno pokazanim za tržište Sjedinjenih Država. Novi je model narastao u svim smjerovima u odnosu na prethodnika: dugačak je 4497 mm, širok 1800 mm te visok 1421 mm.

Foto: Honda

To znači da je od prethodnika dulji 127 mm, širi 30 mm, ali i niži za 20 mm. Uz produljeni međuosovinski razmak u odnosu na prethodnika za 30 mm, novi Civic je i 16 kg lakši. Prema najavama iz Honde u kabini će straga biti bitno više mjesta za ramena i koljena putnika, dok je sa 478 litara obujam prtljažnika tek za litru veći, što i nije neka zamjerka jer je i dosad bio jedan od najvećih u klasi.

Dogodine kad novi Civic krene u prodaju biti će dostupan s dva turbo benzinca; 1,0-litrenim trocilindrašem potpomognutim turbom od 129 KS i 1,5-litrenim četverocilindarskim turbo motorom od 182 KS. Dizelsku ponudu zastupa poznati, ali dorađeni 1,6-litraš od 120 KS. Pogon je i dalje na kotače prednje osovine na koju se snaga prenosi putem 6-stupanjskog ručnog mjenjača ili opcijskog bestupanjskog CVT.

Kipuća izvedba Type R s turbo dvolitrašem od preko 300 KS biti će predstavljena tijekom iduće godine, također identična na svim svjetskim tržištima. Proizvodnja je već započela u Swindonu (Velika Britanija) odakle će se Civic isporučivati u više od 70 zemalja širom svijeta. Četverovratna limuzinska izvedba za europska tržišta čija prodaja također počinje dogodine pak, proizvodit će se u pogonima u turskom Gebzéu. Više detalja biti će poznato nakon Salona automobila u Parizu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:55