KRENULE NARUDŽBE

PREMIJERA U LJUBLJANI: Startao novi Volvo XC40, donosimo motorizaciju i cijene za Hrvatsku

Narudžbe za ovaj model kreću ovaj tjedan, a zasad se nudi dizelska verzija D4 snage 190 KS te benzinac T5 snage 250 KS, a ubrzo će se u ponudi naći i slabiji motori. Cijena za verziju s D3 dizelašem snage 150 KS u opremi Kinetic kod nas će iznositi 33,990 eura
 Fran Kurelac

U Ljubljani smo jučer prisustvovali regionalnoj prezentaciji Volva XC40. Novi mali gradski SUV iz Volva postavljen je na modularnu CMA platformu, a ističe se modernim dizajnom i mnoštvom tehnologije. Kako u Volvu navode, ovaj model predstavlja njihov ulazak u megapopularan segment malih SUV modela, a kao ciljano tržište ističu mlade urbane ljude koji vode aktivan život. Upravo je zbog toga automobil praktičan, pun sustava sigurnosti i asistencije vozaču koji vožnju cine opuštenijom, a zbog sigurnosnih sustava poput "Volvo City Safety" paketa" ili "Volvo Pilot" sustava poluautonomne vožnje, iz Volva napominju kako je XC40 najsigurniji automobil u svojoj klasi.

U unutrašnjosti dominira 12,3-inčni TFT digitalni kokpit koji već u početnom modelu dolazi standardno,dok u središnjem dijelu dominira 9-inčni zaslon osjetljiv na dodir viđen kod većih modela- XC60 i XC90. Ljubitelji dobrog zvuka moći će nadoplatiti za Harman Kardon glazbeni sustav s 13 zvučnika, a zanimljivo je kako zvučnici više nisu u donjem dijelu vrata, što pridonosi praktičnosti upotrebe pretinaca u koje se može smjestiti i laptop.

Narudžbe za ovaj model kreću ovaj tjedan, a zasad se nudi dizelska verzija D4 snage 190 KS te benzinac T5 snage 250 KS. U ponudi će ubrzo naći i slabiji dizelaš D3 sa 150 KS te benzinci T4 i T3. Cijena za verziju s D3 dizelašem snage 150 KS u opremi Kinetic kod nas će iznositi 33,990 eura. Jači dizelaš D4 (190KS) s pogonom na sve kotače, automatskim mjenjačem i opremom Momentum stajat će 43.990 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 00:04