AKTUALNO

REDIZAJN: Škoda Rapid uz osvježeno lice dobiva i 1,0-litreni TSI motor

Uz vizualne promjene i novi motor, redizajnirani Rapid je u odnosu na prethodnika tehnološki superiorniji
 Škoda

Nakon redizajna Octavije koji je naišao na različite reakcije, Škoda je odlučila plasirati prve službene fotografije faceliftanog Rapida. Kod ovog modela su ipak odlučili igrati na sigurno te su razlike u odnosu na verziju prije facelifta minimalne. Najveća novost je novi benzinski motor u ponudi. Riječ je o 1,0-litrenom TSI motoru koji razvija 95 KS, odnosno 110 KS, a zamjenjuje 1,2-litrenu verziju.

Foto: Škoda

Što se samog dizajna tiče, najviše se ističu nova dnevna led svjetla, a tu su i nešto drugačiji prednji branik te maglenke. U ponudi će se naći i novi naplatci koji se nude u dimenzijama od 15 do 17 inča. U unutrašnjosti su također vidljive promjene, poput novih otvora ventilacije i novog multimedijskog sustava s većim zaslonom osjetljivim na dodir (uz doplatu). Putnicima se nudi i WLAN hotspot. Kao i nova Octavija, Rapid nudi mnoštvo tehnoloških i sigurnosnih sustava poput sustava upozorenja na prepreku, sustava automatskog kočenja...

Novost je i aplikacija Škoda Connected koja će vlasnicima omogućiti provjeru određenih informacija preko mobitela. Tako će primjerice moći provjeriti trenutnu poziciju kao i razinu goriva u automobilu. Redizajnirani Rapid javnosti će biti predstavljen za nešto više od 2 tjedna u Ženevi, a tada će biti dostupne informacije o cijenama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 07:40