AKTUALNO

ROLLS-ROYCE SE PREDSTAVIO hrvatskim kupcima, stigao i najluksuzniji kabriolet na svijetu Dawn

Jučer je u Hotelu Royal u Opatiji održana prva službena prezentacija Rolls-Royce game, a priliku smo imali isprobati sve aktualne modele i pritom doznati što je novo, poput Bespoke personalizacije svakog pojedinog primjerka te svojevrsnu premijeru nove sportske linije Black Badge
 Rolls-Royce

U organizaciji tvrtke Rolls-Royce Motor Cars Dresden-Thomas Exclusive Cars po prvi je put u Hrvatskoj upriličena službena prezentacija za novinare i to svih modela marke Rolls Royce. Ne treba posebno naglašavati kako je malo automobila koji utjelovljuju bogatstvo, luksuz, prestiž i moć na način koji to čini Rolls-Royce pa je prilika da isprobamo modele Phantom II Drophead, Wraith, Ghost i novi Dawn u vožnji po kvarnerskim cestama bila doista jedinstveno iskustvo.

Foto: Zvonimir Jurčić, Rolls-Royce

No prije same dinamičke prezentacije kada smo na izbor imali voziti se sami ili pak straga s vozačem (kako to zapravo i priliči kod Rolls-Royce limuzina), Marcus Reil prvi čovjek prodaje Rolls-Roycea za Središnju i Istočnu Europu upoznao nas je sa svim pojedinostima i novostima kod Rolls-Roycea, poput nove linije Bespoke koja kupcima pruža neograničene mogućnosti personalizacije svakog pojedinog automobila te je prezentirao novu dinamičnu liniju za modele Wraith i Ghost pod nazivom Black Badge, koja će na svim svjetskim tržištima biti dostupna od studenog.

Melita Relić  - šefica prodaje Rolls-Royce Motor Cars Dresden
Melita Relić - šefica prodaje Rolls-Royce Motor Cars Dresden

Potom je govorila i Melita Relić šefica prodaje Rolls-Royce Motor Cars iz Dresdena - " oduševljena sam i ponosna što mogu predstaviti našu kompaniju u Hrvatskoj, u mojoj domovini. Velika mi je čast predstaviti jedinstveni svijet Rolls-Roycea ovdje u predivnoj Opatiji, savršenom ambijentu za naše jedinstvene automobile".

Zvonimir Jurčić

Mi smo potom prvo sjeli za upravljač ovogodišnjeg noviteta, luksuznog kabrioleta za četvero s imenom slavnog pretka iz 1949. godine - modela Dawn. Premda je ispod poklopca ugrađen 6,6-litreni V12 turbo benzinac od 571 KS i 780 Nm najvećeg okretnog momenta kakav bi se sjajno snašao i u kakvoj sportskoj jurilici, u Rolls-Royceu kabrioletu ovaj pogon označava prestiž u vožnji s hrpom konja, ali bez stresa, a koji se koriste ako baš zatreba. Bio je doista pravi užitak krstariti obalom Kvarnera bez puno gasa i uživati u vrhunskom ambijentu unutrašnjosti skrojenoj i izrađenoj samo s najboljim materijalima.

Ovaj zasigurno jedan od najekskluzivnijih i najprivlačnijih kabrioleta na svijetu sigurno će pripomoći podatku da je nakon Phantoma s predstavljanjem novih Ghosta i Wraitha prosjek godina kupaca Rolls-Royce modela pao sa 56 na 46 godina.

Kada su u pitanju modeli Rolls-Roycea koji se i danas, kao i prije više od sto godina ručno sklapaju u Goodwoodu s velikom pažnjom na detalje, o cijenama je zapravo nezahvalno pisati jer one nikad nisu bile male. Tako primjerice novi Dawn u Njemačkoj kod tvrtke Thomas Exclusive Cars iz Dresdena stoji 290.000 eura bez poreza, dok bi na hrvatskim registracijama sa svim davanjima taj model stajao čak 4,5 milijuna kuna...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:20