NOVITET

ŠMINKER S ISTOKA: Ovo je novi Hyundai Kona, mali SUV koji dolazi i sa pogonom na sva četiri kotača

Rastući segment tržišta dobiva sve više pridošlica, a posljednja u nizu je Hyundaijeva Kona

Nakon što je prošli tjedan uhvaćena na ulicama Madrida prilikom snimanja reklame, Hyundai je danas i službeno predstavio svoj novi mali SUV- Konu. Hyundai Kona za dio tržišnog kolača borit će se s modelima poput Nissana Jukea, Toyote C-HR, Opel Mokke X, Renault Captura ali i najavljenog Volkswagena T-Roc. U prodaju kreće krajem ovog mjeseca u Koreji, dok na europskom tržištu prodaja kreće nekoliko mjeseci kasnije.

Foto: Hyundai

Kona se ističe upečatljivim dizajnom, pa se tako na prednjem dijelu mogu vidjeti 2 reda svjetala, a tu su i za ovaj segment gotovo neizostavni plastični blatobrani i pragovi. "Kona predstavlja stilski i funkcionalni mali SUV s kojim želimo postaviti standarde u klasi", izjavio je Euisun Chung, dopredsjednik Hyundaija. Zasad su objavljene samo slike izvana, a za unutrašnjost ćemo se morati još strpjeti (iako je djelomično vidljiva u promo isječku). S mnoštvom tehnoloških rješenja poput infotainment sustava kojim se upravlja putem 5, 7 ili 8-inčnog zaslona osjetljivog na dodir, bežičnog punjanja te head-up zaslona u Hyundaiju žele privući mlađe kupce orijentirane na tehnologiju i moderan dizajn. U skladu sa standardima na tržištu, ovaj novitet dolazi s mnoštvom sigurnosnih sustava. Kona je postavljena na novorazvijenu platformu koju će dijeliti s nadolazećom bratskom Kijom Stonic. Kupci će uz doplatu moći odabrati i pogon na sva četiri kotača.

Početni motor u ponudi bit će 1,0-litreni T-GDI trocilindraš snage 120 KS. Nešto jači motor u ponudi bit će 2,0-litreni atmosferac snage 149 KS, dok je za one zahtjevnije tu je 1,6T-GDI snage 177 KS, koji uparen sa 7-stupanjskim automatikom do stotke stiže za 7,7 sekundi. Boje dizelaša branit će 1,6-litreni dizelaš koji će vjerojatno biti čest odabir domaćih kupaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 05:33