SALON U ŠANGAJU

VOLKSWAGEN I.D. CROZZ Concept električni je SUV coupe koji na tržište dolazi 2020. godine

Studiju pokreću dva elektromotora ukupne snage 302 KS dok domet s jednim punjenjem iznosi 500 kilometara, a javnosti će biti prikazan ovaj tjedan na salonu u Šangaju
 Volkswagen

Volkswagen je objavio slike i specifikacije koncepta I.D. Crozz koji će biti predstavljen ovaj tjedan na salonu u Šangaju. Riječ je o već trećem Volkswagenovom električnom konceptu od Pariškog salona prošle godine gdje je predstavljen I.D. koji je označio početak plana "Transfer25" prema kojem žele do 2025. godine prodati milijun električnih vozila. I.D. Crozz temelji se na istoj modularnoj platformi kao i I.D. hatchback i I.D. Buzz Microbus.

Foto: Volkswagen

Pokreću ga dva elektromotora ukupne snage 302 KS (101 KS prednji elektromotor i 201 stražnji elektromotor) što mu omogućava ubrzanje do stotke ispod 6 sekundi. U Volkswagenu ističu kako su posebno ponosni na bateriju koja se može za pola sata napuniti na 80 posto putem njihovog punjača. Domet ovog koncepta s jednim punjenjem iznosi 500 kilometara. Uz činjenicu da je potpuno električni, ovaj koncept nudi i autonomnu vožnju koju omogućavaju 4 laserska skenera koji izlaze iz krova u trenutku kada vozač odluči pokrenuti sustav autonomne vožnje.

"Sve ono što nas očekuje u budućnosti možete vidjeti na ovom modelu", izjavio je Herbert Deiss, izvršni direktor Volkswagena. Osim napredne tehnologije, u Volkswagenu su s ovim konceptom odlučili odgovoriti na trendove tržišta koje sve više traži SUV "coupe" modele. Koncept I.D. Crozz predstavlja Volkswagenov ulazak u ovu profitabilnu klasu, a serijski model bi se na tržištu se trebao naći 2020. godine. Treba napomenuti kako u Šangaj i Škoda došla sa sličnim modelom pod nazivom Vision E Coupe Crossover, gotovo jednake snage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:21