NOVI MODEL

VOZILI SMO CITROËN C1 Malo prostraniji, puno šarmantniji

Devet godina nakon originalnog, predstavljen je Citroën C1 druge generacije

Već na prvi pogled drugačiji, nešto veći, ali i još dopadljiviji, francuski mališan cilja na istu onu skupinu kupaca kojoj je bio namijenjen i dosad, ali i neke sasvim nove interesente. Pritom im nudi mnogo toga, i to s mnogo stila, naglašenog neobičnim svjetlosnim sklopovima i detaljima poput opcijskog elektrificiranog platnenog krova.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Putnička kabina slijedi istu filozofiju kao i vanjština, što znači da je razigrana, s brojnim opcijama za odabir boja tkanina i dijelova armature. Materijali i izrada ostavljaju vrlo dobar dojam. Tvrde plastike i dalje, dakako, ima dosta, no to je za automobil cjenovne skupine i veličine ovoga zapravo i očekivano. Z godan detalj: Središnji info zaslon dijagonale može se spojiti s vozačevim pametnim telefonom i, primjerice, projicirati sliku i zvuk s njegove navigacije.

Mjesta i sprijeda i straga ima više nego u prethodniku i to je jasno već pri prvom ulasku u automobil u što smo se uvjerili prilikom prvih probnih vožnji u Amsterdamu. Čuda, dakako, po tom pitanju ne treba očekivati, pa je jasno da će ponudom prostora na stražnjoj klupi, na dužim dionicama pogotovo, biti zadovoljna tek djeca. Prtljažnik broji od 196 do 780 litara, što je svakako primjetan napredak u odnosu na dosadašnji (140/710 l).

S masom od oko 830 kilograma i skromnim vanjskim dimenzijama te krugom okretanja od tek 9,6 metara C1 se, međutim, u gradu nalazi kao riba u vodi te ga nije problem parkirati ni u najskučenijim garažama. Osim poznatog 1,0-litrenog benzinca sa 68 KS, nadalje, u ponudi je sada i 1,2-litreni sa 82 KS, zahvaljujući kojemu je C1 u prometu konkurentniji nego ikad. U Hrvatskoj Citroen C1 kreće u prodaju u rujnu, a cijene će mu počinjati na 76.388 kuna, koliko će stajati osnovno motorizirani primjerak s prvom, ali vrlo solidnom opremom Feel (ESP, klima, centralno, audio sustav, el. podizači...). Jednako motorizirana i slično opremljena verzija s Airscape platnenim krovom starta na 81.998 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 15:39