NOVA ODGODA

ZAŠTO JE PROPALA VEĆ DOGOVORENA OBNOVA: Grobnik ostaje zapušten, i dalje ništa od novog asfalta

Preasfaltiranje staze trebalo je biti uvod u dodatne radove na obnovi Grobnika, ali poput svih do sad najavljivanih projekata, i ovaj je zapeo već na samom početku
 Matija Djanješić / CROPIX

Početkom srpnja Grobnikom su trebali tutnjati građevinski strojevi i nakon punih 39 godina grobnička ljepotica trebala je dobiti novo ruho. Predstavnici tvrtke Automotodrom Grobnik d.o.o., koja već desetljećima pod raznim imenima upravlja stazom, najavljivali su da će obnova, za koju su osigurali 6 milijuna kuna, biti gotova do rujna, a kad se teški strojevi nisu pojavili, postalo je jasno da od nove podloge zasad neće biti ništa.

Krivnju za propast projekta svaljuju na Colas Hrvatska d.d., na natječaju izabranog izvođača radova.

“U trenutku sklapanja ugovora izvođač je zatražio odgodu početka i produljenje roka. Za našu tvrtku takav je postupak bio neprihvatljiv zbog već unaprijed preuzetih obveza prema našim dugogodišnjim klijentima”, stoji u priopćenju.

Grobnik, 070817.
Autodrom Grobnik, ostecenja nastala nakon dugogodisnjeg utjecaja atmosferilija na asfaltu. 
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
CROPIX

Siniša Košćak, predsjednik uprave renomirane varaždinske tvrtke Colas, priznaje da su u pozivnom natječaju bili definirani rokovi početka i završetka radova, ali u pismu koje nam je poslao ističe da je i sam naručitelj kasnio s provedbom natječaja i odlukom o odabiru s obzirom na već definirane rokove te da ponuđačima nije bila dostupna kompletna projektna dokumentacija.

“Kako bi se usprkos ograničenom budžetu projekt realizirao, predloženi su novi termini u vezi s nabavom dodatne opreme i mehanizacije, koji naručitelju nisu bili prihvatljivi i projekt je odgođen”, objasnio je Košćak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:25