FOTO

DACIA LOGAN I SANDERO Nove generacije, cijene ostaju iste

Unatoč brojnim poboljšanjima, Dacia neće bitnije mijenjati cijene u odnosu na aktualne modele

Rumunjska Dacia u Pariz stiže s novim generacijama modela Sandero i Logan.

Model Logan s kojim je prije osam godina započeo uzlet Renaultove podmarke do sada je pronašao put do 2.5 milijuna kupaca, a u novom izdanju nudi moderniji vanjski dizajn, kvalitetniju unutrašnjost, te novu ponudu motora koja između ostaloga uključuje trocilindrični 0.9 litreni benzinac snage 90 KS.

Uz vidljivo dorađenu središnju konzolu, novi će Logan u interijeru imati Media Navi sustav iz modela Lodgy koji na sedam inčnom ekranu nudi funkciju upravljanja radiom, Bluetoothom, navigacijom te priključak za USB. Također, Dacia tvrdi da je novi Logan osjetno sigurniji od prethodnika, a najvažniji podatak kupcima je da se cijena neće bitnije mijenjati u odnosu na aktualni model.

Slične novosti nudi Sandero II koji izgleda osjetno atraktivnije od prethodne generacije. Druga generacija napravljena je po uzoru na model Lodgy od kojega preuzima sve važnije tehnologije, kao i ponudu motora. Novi Sandero biti će dostupan i u Stepway varijanti koja se od standardnog modela razlikuje prvenstveno po atraktivnijem dizajnu branika, pragova, većih kotača i ostalih ukrasnih detalja.

Nove generacije Sandera i Logana biti će dodatan vjetar u leđa već predstavljenim modelima Lodgy i Dokker s kojima Dacia započinje novu pohod na tržišta diljem svijeta.

Više informacija o novitetima Rumunji čuvaju za službeno predstavljanje krajem mjeseca u Parizu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:36