PREKINUT UGOVOR

Euroline više nije zastupnik Mercedesovih automobila

Uvoz, prodaju i servis automobila privremeno će preuzeti Auto Gašparić i Automobili Škojo

Prije mjesec dana raskinut je ugovor koji je vezao Mercedes i Euroline.

Nažalost, sveopća kriza uzela je još jedan danak u autoindustriji: Euroline je prestao biti zastupnik Mercedesa za Hrvatsku, iako je taj brak trajao gotovo 20 godina. Razlog je jednostavan, Euroline je 2008. godine počeo s jakim širenjem mreže kroz nove salone u Splitu, Zadru i Sarajevu, a tada je nastupila kriza koja je praktično srezala tržište za više od 50 posto.

Kapital je postao skuplji, primanja manja, a rezultat je teže poslovanje i kriza unutar braka koji je eto opstao do ovog ljeta prije nego što je konačno razvrgnut. Kao privremeno rješenje dogovoreno je da Auto Gašparić i Automobili Škojo preuzmu obaveze prema Mercedesovim klijentima u Hrvatskoj.

Ovlašteni servisi

To znači da vlasnici Mercedesa u garanciji mogu upravo na tim mjestima, ali i kod ostalih ovlaštenih servisa i dalje nesmetano održavati svoj automobil, dok Euroline servis i dalje funkcionira, ali ne pokriva jamstva i više nije ovlašten. Trajno rješenje uskoro će se pronaći, a spominje se i dolazak predstavništva Mercedesa u našu zemlju.

Poljuljano povjerenje

Euroline i vlasnik Braco Radovanović tako su gotovo dva desetljeća bili sinonim za trokraku zvijezdu u Hrvatskoj, ali ta suradnja već dvije godine stoji na jako klimavim nogama i sada je okončana. Pad prodaje Mercedesa je znakovit. Tako je primjerice u kolovozu registrirano svega šest prodanih vozila. Sigurno će biti potrebno određeno vrijeme da ta negativna krivulja promijeni smjer jer je situacija između Eurolinea i Mercedesa već dulje vrijeme loša.

U svojim najboljim godinama Euroline je prodavao više od 1000 automobila, a zastupali su i Chrysler te Smart.

Vrijeme će pokazati kakva će biti budućnost Eurolinea, a Mercedes će morati uložiti napore da bi vratio poljuljano povjerenje kupaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 09:55