FOTO

FORD FIESTA Prepoznatljivija i pametnija

    AUTOR:
    • Arhiva

  • OBJAVLJENO:
  • 14.09.2012. u 11:16

Glavnu ulogu iza karakteristične maske hladnjaka igrati će nagrađivani 1.0-litreni EcoBoost motor

Prva Ford Fiesta javnosti je predstavljena davne 1976. godine i u međuvremenu je prodana u 15 milijuna primjeraka.

Osim agresivnijeg vanjskog i unutarnjeg dizajna, nova Ford Fiesta ubuduće će biti opremana naprednim sustavima poput Ford SYNC-a kojim se upravlja glasom, Active City Stopa ili MyKeya, koji upravo ovdje doživljava svoju europsku premijeru.

Prvi od spomenutih zapravo pruža velike mogućnosti povezivanja te zahvaljujući njemu vozači bez imalo problema mogu aktivirati telefonske pozive ili birati glazbu s perifernih uređaja koji su na u automobilu spojeni putem Bluetooth veze ili USB spojnice. Osim toga, sustav je spojen i na emergencyu Assistance, s kojim s espaja u slučaju nesreće. Active City Stop, pak, vozaču će pomagati da izbjegne sudare u vožnji pri malim brzinama, koji su vrlo česti u gradskom prometu.

Na koncu, MyKey sustav roditeljima će, između ostaloga, omogućiti da ograniče maksimalnu brzinu vozila i glasnoću audio sustava, za situacije kada vozilom upravljaju vozači-početnici.

Izvana će Fiesta biti prepoznatljiva po specifičnoj trapezoidnoj maski hladnjaka i farovima s LED tehnologijom dnevnih svjetala, a pod prednjim poklopcem trebao bi se naći i nagrađivani 1.0 EcoBoost motor.

Izdvajamo