K'O DA SUTRA NE POSTOJI

BANKA STUDENTU GREŠKOM DOPUSTILA neograničeno prekoračenje. Evo na što je za dvije godine spiskao 2,1 milijun dolara!

Četiri automobila (od kojih tek jedan upada u oči), brod, dres Michaela Jordana te još mnogo toga priskrbio si je mladi Australac zahvaljujući pogrešci računalnog sustava banke
 Luke Moore @ Facebook, NSW POLICE

Kažu - "daj nekome vlast pa ćeš vidjeti kakav je". Čini se da isto vrijedi i za novac.... Priča koja stiže iz Australije govori o nevjerojatnom slijedu događaja za 29-godišnjeg marljivog i povučenog studenta prava Lukea Moorea.

Luke Moore @ Facebook

Naime, jednog je dana mladi Australac doživio šok kada je na svom bankovnom računu uočio kako mu je banka dopustila neograničeno prekoračenje.

NSW POLICE

No nije dugo razmišljao kako i zašto, pa umjesto da obavijesti banku o pogrešci, mladić je odmah na mnogo računa premjestio nekoliko milijuna dolara, a 2,1 milijun je uspio spiskati u dvije godine, piše The Sun. Tako se gotovo osamsto dana častio uslugama prostitutki i kokainom, a kupio si je i Aston Martin, Maserati 3200 GT, Alfu 156 i Hyundai i30 kao i luksuzni gliser te originalni potpisani uokvireni dres Michaela Jordana.

NSW POLICE

Na koncu, njegov je raskalašen život prekinula istraga banke, uklučena je i policija u priču pa je mladi Australac prošle godine optužen i kažnjen sa četiri godine zatvora. No njegova je žalba na presudu prihvaćena, pa je pušten nakon godine dana izdržavanja na slobodu, dakle ove godine.

NSW POLICE

Branio se, naime, kako on uopće nije kriv za propust banke koja mu greškom vlastitog računalnog sustava sve to omogućila. Prepredeni Luke sada stanuje kod majke u australskom gradiću Goulburn te i dalje studira kazneno pravo. Luda vožnja u Maseratiju u našmrkanom stanju sa striptizetom u krilu u za njega je sada tek životna škola kako novac kvari ljude...

NSW POLICE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:07