RAKETA BEZ KROVA

BRABUS 850 Cabriolet Za vjetar u kosi brine se 850 KS uz 1450 Nm okretnog momenta

Ova impresivna prerada S-klase 63 AMG Cabriolet ispod poklopca ima dorađeni motor koji omogućava ubrzanje za 3,5 sekundi, a maksimalna brzina ograničena je na 350 km/h
 Brabus

Mercedesova S-klasa 63 AMG u kabrio izdanju plijeni pogledima i sa svojih 585 KS predstavlja ultimativnu krstaricu. Ipak, u Brabusu smatraju da mjesta za poboljšanja ima. Tako su se odlučili pozabaviti ovim modelom, a rezultat je jedan od najbržih kabrioleta na svijetu. Službenog imena Brabus 850 Convertible, ovaj monstrum ima dorađeni motor koji razvija impresivnih 850 KS uz gotovo nevjerojatnih 1450 Nm okretnog momenta. Uparen sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem i 4Matic pogonom na sva četiri kotača, brzinu od 100 km/h postiže za samo 3,5 sekundi, a maksimalna brzina ograničena je na 350 km/h, i to zbog (nemogućnosti) guma. Riječ je dakle o modelu koji je brži od primjerice Bentleya Continentala Supersports.

Foto: Brabus

U Brabusu su odlučili zamijeniti i ovjes pa je podnica 15 mm bliže tlu (u odnosu na S63 Cabriolet AMG). Dodatnu dozu agresivnosti mu daju karbonski dodaci, koji se u slučaju bijele karoserije kakva je na slikama posebno ističu. U unutrašnjosti dominira poznata Brabusova crvena koža, a sjedala imaju ugravirane znakove kako bi svima bilo jasno kako je riječ o dorađenom modelu. Svjetsku premijeru ovaj model je imao na salonu u Ženevi, a prvi naručitelji će svoje modele imati prilike pokazati ovo ljeto. Najveći broj primjeraka trebao bi biti viđen na Azurnoj obali, Londonu i Bliskom istoku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:17