SNAŽNI I PRAKTIČNI

FOTO: BRABUS MERCEDES E-klase karavan pretvara u karavan snova doradama izgleda i povećanjem snage

Vrhunac ponude čini Brabus E43 AMG 4Matic koji razvija 450 KS i do stotke ubrzava za 4,4 sekunde
 Brabus

Brabus je u siječnju objavio kako kreću s doradom nove Mercedes E-klase u karavanskom izdanju, a nakon nešto više od pola godine projekt je završen. Zanimljivo je kako su ovaj put odlučili ponuditi dorade za većinu motora u ponudi, a naravno tu su i neizostavne vizualne dorade. Prije svega, za sve varijante u ponudi su Brabus Monoblock naplatci veličine do 21-inča. Za agresivniji dojam brinu se novi branici i stražnji difuzor te nove opruge koje spuštaju automobil za 30 mm. Brabus nudi i bolji zvuk budući da je u ponudi novorazvijeni ispušni sustav.

Uz atraktivan izgled potencijalni kupci mogu pojačati svoje motore. Vlasnici modela E200 uz Brabus PowerXtra B20 dobivaju 225 KS, što je povećanje od 41 KS u odnosu na serijskih 184 KS. Model sa slika je E250 čiji je motor pojačan na 244 KS, pa mu ubrzanje do stotke iznosi ravno 7 sekundi. Najsnažnija opcija koja se zasad nudi je povećanje snage modela E43 4Matic koji je pojačan na čak 450 KS uz 570 Nm okretnog momenta, što mu omogućava sprint do stotke za 4,4 sekunde.

Za vlasnike dizelaša također se nudi optimizacija motora. Tako vlasnici modela E220d i E350d mogu pojačati svoje modele (povećanje snage od 27 KS za E220d, odnosno 51 KS za E250d). Kome nisu dovoljne vizualne promjene i povećanje snage, Brabus nudi i individualizaciju unutrašnjosti u kojoj se nudi mnoštvo materijala i različitih boja. U svakom slučaju, mogućnosti su brojne. Iako cijene nisu objavljene, sigurni smo kako će doplate biti paprene...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 22:43