TUNING

FOTO: JE DESIGN pojačao Octaviu RS na 300 KS, a nudi i 2 godine jamstva na motor

Uz povećanje snage, nudi se i bolji zvuk, poboljšan ovjes i vizualne dorade
 JE DESIGN

Škoda Octavia RS sama po sebi je veoma brz automobil, što je dokazano i nedavnim postavljenjem rekorda na dionici ceste Transfagarasan, gdje je rumunjski vozač za upravljačem iste oborio vrijeme Ferrarija 458 kojim je upravljao predsjednik kluba Ferrarija.

Foto: JE Design

Njemačka tuning kuća JE Design odlučila je dodatno poboljšati ovaj model. Prije svega, motor je pojačan na 300 KS i 450 Nm okretnog momenta. To omogućava ubrzanje 0-100 km/h za 6,6 sekundi, a krajnja brzina je 258 km/h. Najzanimljiviji dio je da uz povećanje snage dolazi i garancija na motor od dvije godine. Za bolji zvuk ugrađen je novi ispušni sustav sa "klapnom" koja se otvara i zatvara ovisno o načinu vožnje koji vozač odabere.

Za uživanje u zvuku vozači će trebati izdvojiti 2500 eura. Naplatci su 20-inčni a cijena im iznosi 300 eura po komadu, dok su pripadajuće gume Continental SportContact 6 dimenzija 235/30/R20. Za bolje vozne karakteristike u ponudi su opruge koje dodatni snižavaju auto za 35 mm, a cijena im je 190 eura, dok se kao skuplja opcija nude gevinde. Sve navedene dorade dostupne su i za limuzinsku i karavansku verziju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:04