ZANIMLJIVA PONUDA

FOTO: KANAĐANIN za 1,45 milijuna dolara prodaje imanje sa 340 klasičnih automobila

Sakupljanje automobila njegova je ovisnost, a za prodaju se odlučio jer smatra da sa svojih 60 godina nema dovoljno vremena da sve modele dovede u željeno stanje
 Century21

Kod kupnje kuće ili imanja, prvo što vam je na pameti obično je krov pod glavom i mjesto na kojem ćete provoditi svakodnevni život. Ipak, ovo imanje u Britanskoj Kolumbiji, pokrajini na zapadu Kanade, potencijalnom kupcu nudi mnogo više. Naime, trenutni vlasnik uz imanje nudi i oko 340 klasičnih automobila!

"Krenuo sam sakupljati automobile već s 20 godina. Vrlo brzo se u mom vlasništvu našlo 50-ak primjeraka. Jeftinije modele lako je kupovati kada radite. To je poput ovisnosti: kada sam došao do brojke 100, javila se želja za još 100...", riječi su vlasnika Mikea Halla, 60-godišnjaka koji je cijeli svoj život sakupljao automobile. Mike je dao intervju za portal Driving u kojem je priznao da ni sam ne zna koliko je točno automobila na njegovom posjedu. Ono što zna je da je većina u vrijednosti između 500 i 35 tisuća dolara.

Foto: Century21.ca

Posjed veličine 20 tisuća kvadratnih metara uz stotine automobila sadrži renoviranu kuću kao i radionu koju je Mike koristio za restauracije. Kao razlog prodaje Mike navodi svoje godine. Budući da je nedavno proslavio 60-ti rođendan, smatra kako više nema vremena za restauracije tolikih automobila, pa se odlučio na prodaju. Među najstarijim modelima ističu se Chevrolet roadster pickup iz 1926., Ford Model T pickup iz 1927. i 1947 Mercury Ute iz 1947. godine. U gomili se između ostalog nalaze i modeli poput Chevroleta Malibua iz 1964., Pontiaca Beaumonta, Chevroleta Chevellea i Plymoutha Satellitea.

Driving

Cijena za sve skupa? Mike je postavio iznos od 1,45 milijuna dolara. Ipak, priznaje kako od zime kada je stavio oglas nije bilo zainteresiranih, no ističe kako je razlog taj što su automobili bili pod snijegom. Prema njegovom mišljenju, situacija će se sada, dolaskom proljeća,promijeniti te će se naći zainteresirani kupci...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:33