LION'S RUN

FOTO, VIDEO: KARAVANA OD 70 superautomobila predvođena Bugatti Veyronom projurila kroz Zagreb

Riječ je o događaju pod nazivom Lion's Run čiji su sudionici jučer stigli u Zagreb, a danas su već na Braču. Najviše pažnje plijenili su Bugatti Veyron te čak dva Ferrarija F12 N-Largo
 Darko Tomaš / CROPIX

Jučer je u Zagreb stigao Lion's Run. Riječ je o reliju u kojem sudjeluje 70 superautomobila koji će u sljedećih nekoliko dana voziti svoje jurilice i noćiti u različitim gradovima. Ruta im je prilično zanimljiva budući da se velik broj odredišta odnosi upravo na Hrvatsku. Povorka je krenula jučer u Beču, noćili su u Zagrebu, a danas su već stigli u Split gdje će sutra imati "dan pauze". Avantura se nastavlja u utorak kada je na redu Opatija i vožnja po trkaćoj stazi Grobnik.

Jučer su po dolasku u zagrebački hotel Esplanade napravili popriličnu gužvu, a najviše pažnje očekivano je dobio 1001 KS snažan Bugatti Veyron.

Od iznimno rijetkih jurilica treba izdvojiti čak dva Ferrarija F12 N-Largo. Dolazak svih jurilica možete pogledati u fotogaleriji i na videu:

Foto: Darko Tomaš / CROPIX

Danas ujutro svi sudionici su krenuli prema Splitu (uz izlet na Brač), gdje će ostati dvije noći prije nego se upute na u Opatiju i na Grobnik gdje će moći stisnuti papučicu do poda i isprobati mogućnosti svojih automobila. Startnina za ovaj reli iznosi 3350 eura po osobi.

Mi smo popričali sa nekoliko vozača, a više o tome ćete moći pročitati u idućem broju Auto kluba u kojem uz dojmove vozača donosimo i detaljnu priču o ovakvim događanjima u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:56