FORD NA TOUR DE FRANCEU

FOTO, VIDEO: Modificirani Ford Focus RS sa nosačima na krovu namijenjen je biciklističkom timu Sky

Ova primjerak Focusa RS plod je suradnje Forda i biciklističkog tima Sky, a trenutno je na proputovanju Francuskom gdje se koristi kao vozilo u pratnji najzahtjevnije biciklističke utrke na svijetu- Tour de Francea
 Ford

Ford je obnovio svoju suradnju s biciklističkim timom Sky, a povodom potpisivanja novog 2-godišnjeg ugovora odlučili opskrbiti ovaj tim s prilično posebnim automobilom. Riječ je o prigodno uređenom Ford Focusu RS koji se već nekoliko dana vozi po cestama Francuske prateći vozače na najzahtjevnijoj biciklističkoj utrci na svijetu- Tour de Franceu.

Foto: Ford

U Fordu su odlučili ovaj Focus RS oblijepiti u boje tima Sky, a naravno tu su i neizostavni nosači za bicikle na krovu, kao i detalji u unutrašnjosti koji daju do znanja da je riječ o posebnoj verziji ovog modela. Tako će 3540 kilometara dugu utrku (podijeljenu u 21 etapu) treneri i funkcioneri odraditi u posebno dizajniranim Recaro sjedalima koja su nešto mekša i omogućavaju više pomaka, što je iznimno bitno u slučaju rješavanja mehaničkog problema na biciklu usred vožnje.

"Utrkivanje na dva kotača sve je popularniji sport među fanovima u Europi i sretni smo da možemo opskrbiti tim Sky s najboljim mogućim pratećim vozilom", izjavio je Roeland de Waard, potpredsjednik marketinga Forda za Europu. Tim Sky osim ovog Focusa RS kao vozila u pratnji utrke koristi i Fordove modele S-Max, Edge i Transit, a zanimljivo je kako je nakon 15 etapa upravo njihov vozač Chris Froome vodeći u ukupnom poretku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:33