ODLIČAN NASTUP NAŠEG PREDSTAVNIKA

Hrvatski vozač Martin Kodrić ostvario je impresivnu pobjedu na Endurance utrci Blancpain GT serije u kategoriji Pro-AM

Naš 19-godišnji vozač odličnom je vožnjom i velikim brojem pretjecanja uspio sa 11.pozicije u klasi i 42. mjesta u ukupnom poretku doći do vodeće pozicije u klasi i time osigurati svom timu prvu pobjedu
 Barwell Motorsport Facebook

Hrvatski vozač Martin Kodrić ostvario je impresivnu pobjedu na Endurance utrci Blancpain GT serije u kategoriji Pro-AM. Riječ je o natjecanju GT3 bolida, a na kalendaru se nalaze poznate staze poput Monze, Brands Hatcha, Silverstonea, Barcelone, Hungaroringa i Nürburgringa. Kodrić i njegov tim upravo su u Silverstoneu uspjeli ostvariti ovaj fenomenalan rezultat.

Foto: Barwell Motorsport Facebook

A upravo je naš Kodrić odradio većinu posla. Naime, on je svoj dio vožnje započeo u trenutku kada su se nalazili na 42. mjestu ukupnog poretka, odnosno 11. mjestu u klasi. Odličnom vožnjom i velikim brojem pretjecanja uspio je doći do vodeće pozicije u klasi i 20. pozicije u ukupnom poretku što je impresivan pothvat. Na kraju svoje runde prepustio je volan kolegi Patricku Kujali koji je u dramatičnoj završinici uspio obraniti vodeću poziciju i biti za 4 desetinke bolji od drugoplasiranog Oman Racing tima u Aston Martinu V12 GT3. "Ovo je naša prva pobjeda, ali nadam se ne i zadnja. Svi su odradili odličan posao, sada smo napravili prvi veliki korak unaprijed i nadamo se da će se ovakvi rezultati nastaviti i u budućnosti", izjavio je Kodrić nakon utrke. Inače Kodriću je tek 19 godina tako da pred njim leži obećavajuća karijera. Sljedeća utrka na rasporedu je u lipnju, a vozi se na stazi Paul Ricard.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:22