ELEKTRIČNI "TENK"

JEDINSTVENI PRIMJERAK: električni Hummer H1 napravljen po želji Arnolda Schwarzeneggera

Za pogon ovog monstruma korištena su dva elektromotora ukupne snage 490 KS. Uz težinu od 3,3 tone, ovaj električni monstrum može voziti do 120 km/h, a Kreisel Electric koja stoji iza projekta tvrdi da je ukupni doseg s jednim punjenjem 300 km
 Kreisel Electric

Kompanija Kreisel Electric je u suradnji s Arnoldom Schwarzeneggerom predstavila prvi električni Hummer H1 pick-up na svijetu. Ovaj jedinstveni model predstavljen je jučer prilikom otvaranja novog centra za istraživanje i razvoj spomenute austrijske firme Kreisel Electric. Kako sami napominju, za izradu im je trebalo samo 2 mjeseca. Ipak, cijeli projekt trajao je mnogo duže kada se uzme u obzir razvoj tehnologije koja je ugrađena. A za pogon ovog Hummera korištena su dva elektromotora ukupne snage 490 KS. Uz težinu od 3,3 tone, ovaj električni monstrum može voziti do 120 km/h, a Kreisel Electric tvrdi da je ukupni doseg s jednim punjenjem 300 km.

Kreisel Electric

Izvršni dopredsjednik kompanije usporedio je njihov Hummer sa "vukom koji je toliko tih da se ni ovce ne prestraše kada prolazi". Ovo nije prvi projekt kompanije koji je nastao u suradnji s poznatim glumcem. Podsjetimo, prošle smo godine pisali o električnoj Mercedes G-klasi kojom se Arnold vozio po elitnom skijalištu Kitzbühelu. "Ako u Kreiselu nastave ovako naporno raditi, nakon električne G-klase i Hummera uskoro bih mogao letjeti do Los Angelesa u električnom avionu", izjavio je nakon prezentacije Schwarzenegger.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:41