SPEKTAKL

MEGA FOTOGALERIJA i VIDEO Goodwood 2017. Parada neprocjenjivih klasika i najrjeđih super automobila od kojih zastaje dah

Ferrarije je proslavio 70 godina postojanja priredivši spektakl s brojnim modelima iz povijesti, a ništa manje zanimljivi nisu bili ni aktualne egzote i super sportski automobili koji su se ove godine pojavili u Goodwoodu
 Carscoops

Da je Festival brzine u Goodwoodu najveći svjetska manifestacija najskupljih i najrjeđih automobila na otvorenom koja se još od 1993. godine održava na imanju idejnog začetnika i zaljubljenika u brzinu Lorda Marcha u engleskom West Sussexu, potvrdilo se i prošlog vikenda kada je održana 24 put za redom.

Foto: Carscoops

Osim nekoliko stotina supersportskih, aktualnih, povijesnih i trkaćih automobila koje inače možete na jednom mjestu vidjeti samo tamo, na imanju se svake godine okupi više od 200.000 posjetitelja koji osim u autima snova mogu uživati i u kontaktima s legendarnim vozačima relija, F1, DTM-a i ostalih kultnih natjecanja kao i s vlasnicima manufaktura za izradu rijetkih vozila poput našeg Mate Rimca koji je i ove godine doveo svoj Concept_One, a čiji je testni vozač odradio vožnju na paradnoj stazi.

Foto: Carscoops

Ovu bi manifestaciju barem jednom u životu trebao podsjetiti svaki oktanoljubac, a mi smo za ovu priliku izdvojili galeriju supersportaša s brojnim modelima Ferrarija, Lamborghinija, Bugattija i Aston Martina te egzota poput Paganija, Zenva, Radicala, Noblea, Arrinere... Ipak, klasični trkaći automobili, ove godine uglavnom Ferrariji svih generacija jer talijanska marka slavi 70 godina postojanja, uglavnom pobiru najviše simpatija svih prisutnih, a koji su nastupili ove godine provjerite u našoj fotogaleriji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:58