VIŠE OD 3000 AUTOMOBILA U KOLEKCIJI

POGLEDAJTE DOSAD NEOBJAVLJENE fotografije najluđe kolekcije automobila na svijetu u vlasništvu Sultana od Bruneja!

Poznate marke poput Bentleya, Ferrarija i Mercedesa za Sultana od Bruneja su izrađivale jedinstvene modele koji se mogu vidjeti samo u njegovoj garaži koja broji više od 3000 automobila...
 Taffy CS Instagram

Sultan od Bruneja nadalekoje poznat po jednoj od najluđih i najvećih kolekcija automobila na svijetu. Velike poznate marke, poput Ferrarija Bentleya i Mercedesa za njega su izrađivali posebne jedinstvene modele po želji. Ipak, fotografije automobila iz kolekcije nisu bile često objavljivane, no uz mnoštvo društvenih mreža i platformi za postavljanje slika i videa, sada je objavljen velik broj slika koje pokazuju nevjerojatnu kolekciju. Tako je na Instagram profilu korisnika Taffy CS objavljen velik broj ultra rijetkih automobila iz kolekcije, dok je sve u jedan korisnik YouTu bea većinu fotki spojio u jedan video.

Foto: Taffy CS Instagram

Prizori su uistinu spektakularni, od nepreglednog niza Ferrarija do jedinstvenih automobila koje svijet nikada nije vidio jer su izrađeni po sultanovoj narudžbi. Na jednoj od slika može se vidjeti cijeli niz Jaguara XJ220 koji inače slovi za jedan od najrjeđih automobila današnjice. Pretpostavljamo kako bi se samo za isparkiravanje automobila iz garaže mogao potrošiti cijeli dan. Na jednoj od slika može se vidjeti Porsche Dauer 962, trkaći Porsche sa Le Mansa koji je uređen i homologiran za vožnju po cesti, a da stvar bude bolja, Sultan ih ima nekoliko. Mislite da je Bentayga prvi Bentleyev SUV? Varate se. Sultan je 1996. godine od Bentleya naručio 6 SUV-ova koji su dobili naziv Dominator, a plaćeni su vrtoglavih 25 milijuna eura.

Modeli poput McLarena F1 ili Ferrarija F50 predstavljaju najobičniju pojavu u garaži, a tu je i velik broj Ferrari modela koji nikad nisu viđeni, budući da su izrađeni po želji te su jedinstveni u svijetu. Bugatti EB110 SS, McLaren F1 GT, nekoliko Ferrari karavana, punog naziva Ferrari 456 Venice Station Wagon također krase ovu kolekciju. Dosad se na internetu nije moglo naći, a ove fotke je snimio prijatelj korisnika Instagrama koji je dobio dopuštenje za slikanje kolekcije. Zbog ograničenog vremena, ali i filma u fotoaparatu dio automobila nije uspio fotkati, ali potrudio se da ovjekovječi rijetke primjerke. U svakom slučaju, moramo priznati kako je riječ o vjerojatno najluđoj i najvrjednijoj kolekciji automobila na svijetu, a procjenjuje se kako Sultan od Bruneja u svom vlasništvu ima više od 3000 automobila!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 11:27