DIZAJNERSKI AUTO ZA POKOP

Pogledajte veličanstveni pogrebni Maserati Ghibli za odlazak na vječni počinak u stilu

Talijanska tvrtka Ellena Autotrasformazioni izradila je specijalan pogrebni automobil na osnovi sportske limuzine Maserati Ghibli
 Ellena

Diljem Europe postoji mnogo specijaliziranih radionica koje limuzine pretvaraju u pogrebna vozila pa smo tako već imali prilike vidjeti brojne modele Mercedesa prerađenih za ove tužne prigode ili pak jedinstveni Rolls-Royce Ghost koji je izradila jedna engleska radionica.

Iz Italije nam pak sada stiže „dizajnersko“ pogrebno vozilo veličanstvenih linija, a riječ je o preradi Maseratija Ghiblija od strane radionice Ellena Autotrasformazioni. Prednji je kraj automobila zajedno s kabinom i četverim vratima identičan serijskom modelu no stražnja je osovina pomaknuta straga za metar.

Pritom je linija krova podignuta kako bi bilo dovoljno mjesta za smještaj lijesa, a velika bočna stakla koja se skladno uklapaju u ostatak karoserije. Cjelokupni dojam, na kraju, vrlo je privlačan premda je riječ o automobilu za prijevoz pokojnika.

Kada su u pitanju Talijani koji često stavljaju stil i dojam ispred svega ne čudi da je s Apenina stigao i jedan ovakav automobil.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:56